Hlavní obsah
Sport

Všech pět českých týmů si to tento týden rozdá v evropských pohárech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: unsplash.com

Sparta, Slavia, Plzeň, Baník i Mladá Boleslav. Tolik klubů z naší nejvyšší soutěže zároveň ještě evropské poháry nehrálo. A co víc, ani jeden z nich není jen do počtu.

Článek

Liga Mistrů

Do třetího předkola ligy mistrů dokázala postoupit Sparta a Slavia Praha. Sešívání si to o postup rozdají s Union Saint-Gilloise, přičemž to pro ní bude první evropské vystoupení v letošní sezóně.

To Sparta již má v nohách dvou zápas proti irskému Shamrocku, přes který po dvou výhrách pohodlně postoupila. Ve třetím předkole na letenské čeká mistr Rumunska FCSB.

Evropská Liga

V Evropské lize se představí pouze Viktoria Plzeň, která loni v lize konferenční dokráčela hodně daleko. Bude tak zajímavé, jak se jí bude dařit o stupínek výše proti klubům, které jsou přece jen o fous kvalitnější.

Pro viktoriány půjde, stejně jako u Slavie, o premiéru v evropských pohárech v letošní sezóně. V rámci třetího předkola si to o postup rozdají s FC Kryvbas Kryvyi Rih z Ukrajiny

Evropská konferenční liga

Na závěr zde máme Baník Ostrava a Mladou Boleslav. Od těchto dvou účastníků se v Evropě nic moc nečeká, přesto oba dva dokázali postoupit z druhých předkol, přičemž oba celky vyhrál první zápasy i odvety.

Baník Ostrava vyfasoval do dalšího kola kvalifikace FC Kodaň, která loni dokázala postoupit do základní skupiny Ligy Mistrů přes pražskou Spartu. Na mladou Boleslav pak v osudí zbyl Hapoel Beer Sheva z Izraele.

Rád bych teď zde napsal, že všechny naše kluby postoupí i do závěrečných kol, a v případě Sparty, Slavie a Plzně, by to nebylo daleko od pravdy, jenže Baník s Boleslaví mají proti sobě silné soupeře.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/h2h/fotbal/banik-ostrava-lI6ddlih/fc-kodan-hSPZwbEh/#/overall

https://www.livesport.cz/zapas/thHJDrQ6/#/prehled-zapasu

https://www.livesport.cz/zapas/8hClJZFj/#/prehled-zapasu

https://www.livesport.cz/zapas/tj4BYKED/#/prehled-zapasu

https://www.livesport.cz/zapas/bPZUugR9/#/prehled-zapasu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz