Hlavní obsah
Sport

Sparta proti Pardubicím splnila povinnost, nic víc ale nepředvedla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Úvodní zápas nového ročníku Chance ligy má pražská Sparta za sebou. Tři body sice zůstávají na Letné, předvedený výkon ovšem spíše zklamal.

Článek

Útočná fáze

Na Letné byl v prvním poločase k vidění kombinační fotbal, při kterém Pardubice bránily v obraném bloku. Spoléhaly se pouze na rychlé protiútoky, což byl správný tah, neboť se tak dostaly do vedení.

Sparta sice byla výrazně více na míči, ale koncových situaci si moc nevypracovala. Nebýt velmi dlouhého nastavení, ve kterém dokázala srovnat, odcházela by do šaten s nepříznivým skóre.

Obrana

Sparta dokázala v druhé půli dokonat obrat a najednou se karta obrátila. Pražané se překvapivě nedokázali udržet na míči, dávali Pardubicích prostor nejen ke kombinaci, ale také k vytvoření střeleckých pozic.

Sparta sice hrozila z brejků, o svou výhru se ale musela strachovat až do závěrečného hvizdu, což je proti klubu, jako jsou Pardubice, vskutku alarmující.

Pardubice

Pardubice prošly, podobně jako Sparta, výměnou hlavního trenéra, což bylo na herním projevu silně znát. Zatímco loni hrály Pardubice na Letné otevřenou partii, tentokrát se uzavřely do obranného bloku.

Cítit však byly i hráčské ztráty, neboť v letní přípravě Východočeši přišli o své největší esa. Tým tak zjevně postrádá potřebnou kvalitu, a v lize budou mít spíše záchranářské úkoly. O to víc je překvapující marný výkon letenských.

Sparta Praha

Pražané si v létě prožili mnoho změn. Odchody trenéra Priskeho a stopera Krejčího, nucená změna kapitána i herního stylu, či příliv nových hráčů pro zvýšení konkurence.

I přesto měl ale první ostrý zápas sezóny vypadat úplně jinak. Rozdíl v kvalitě hráčů Sparty a Pardubic je velký, a mělo to být daleko víc znát. Místo toho jsme viděli Spartu, jak se o svůj výsledek strachuje.

Zdroje:

Přímý přenos utkání

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-liga-je-zpatky-mistrovska-sparta-hosti-pardubice-5032171

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz