Hlavní obsah
Sport

Tomáš Chorý již patří Slavii aneb jak se sparťan z Olomouce slávistou stal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Více kontroverzní posilu do útoku si Jindřich Trpišovský vybrat snad ani nemohl, leda že by dokázal přimět Kuchtu k návratu mezi sešívané. Přesto je nutno říct, že jinak to nešlo.

Článek

Sparťan z Olomouce

Tomáš Chorý je jedním z klenotů, který dokázala vychovat olomoucká Sigma, kde se postupně propracoval z mládežnických výběrů až k nepostradatelnému útočníkovi A-týmu. Již jako malý kluk však tíhl nejvíce k pražské Spartě.

Mohl za to zejména jeho otec, který byl v jeho mládí zarytým fanouškem letenského klubu, což se pochopitelně přeneslo i na Tomáše. Přesto měl chorý při svém prvním prvoligovém angažmá v hlavě jen Sigmu Olomouc.

Anti-slávista od Plzně

Po povedených výkonech v Olomouci si Chorého vyhlédla plzeňská Viktoria, která měla před sebou zářnou budoucnost pod taktovkou tehdejšího kouče Pavla Vrby. Tomáš se však do základu dostával jen stěží a povětšinou kryl záda hvězdě Michalu Krmenčíkovi.

Urostlý forward si ale počkal na svou šanci a vyplatilo se. Pod trenérem Bílkem vyrostl až do reprezentační formy. Zajímavostí je, že při oslavách plzeňského titulu urážel společně s fanoušky právě Slavii Praha, ve které ho nyní vítají s otevřenou náručí.

Hrdý slávista?

Důvod, proč má Jindřich Trpišovský o Tomáše Chorého takový zájem je jasný. Klub totiž opouští bývalý hráč Baníku Ostrava Muhamed Tijani a Slavie nutně potřebuje útočníka s podobnými parametry. A takových je u nás pramálo.

Proto jsou sešívání ochotni přivřít oči nad Chorého chováním i nad tím, že pochází ze sparťanské rodiny. Slávie si je i dobře vědoma, že někteří fanoušci nepochopí, že Tomáš je asi jediná dostatečná náhrada za Tijaniho v našich vodách. Přesto do toho klub šel a za to si zaslouží smeknout klobouk.

Zdroje:

https://www.slavia.cz/article/21984-Novou-posilou-Slavie-je-Tomas-Chory

https://www.denik.cz/fotbal-zajimavosti/tomas-chory-do-slavie-slavia-plzen-prestup-fanousci-reakce-nadavky.html

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Chor%C3%BD

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz