Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kamala Harrisová svou prezidentskou kampaň doslova uvaří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / volné dílo

Harrisová skládá v přítomnosti manžela Emhoffa přísahu jako senátorka Spojených států do rukou vicepresidenta Bidena, leden 2017. Zdroj: Wikipedia (This United States Congress image is in the public domain).

Co přesvědčí voliče ve Spojených státech? Politika, nebo kuchařské umění?

Článek

Jak známe z české kotliny, kdo se chce nějak zviditelnit a vůbec prosadit, napíše kuchařku, nebo se alespoň přihlásí do soutěže vaření.

Na tu samou kartu vsadila podle všeho též Kamala Harrisová (59). Již jako vicepresidentka-novicka natáčela v Bílém domě videa o vaření a používala je jako taktiku pro styk s veřejností. S indoamerickou herečkou Mindy Kalingovou (45) v roce 2020 učila demokratického senátora za Virginii Marka Warnera (59), předsedu vlivného výboru pro rozvědky, jak správně upravit tuňáka a během pandemie zveřejnila tento recept na díkůvzdání.

Spolu se svým manželem Dougem Emhoffem (59), oba jsou právníci, se po nástupu do úřadu snažila udržovat vlastní domácí tradici nedělních rodinných večeří. Kdyby byla letos v listopadu zvolena presidentkou, vešla by do dějin nejenom jako kuchařka, ale i jako milovnice bylinek.

Jak vyzdvihuje West Wing Playbook portálu Politico, je posedlá kořením, přidává na americké poměry nezvykle moc pepře, a hlavně vaří s hodně cibule. Svoje recepty však neprozrazuje a některé její kombinace jsou opravdu originální, např. jablka na slanině s trochou bourbonu.

Měsíčník Bon Appétit, aby se udržel na trhu, špičkují novináři, by musel po volbě Harrisové presidentkou vzít v úvahu i tyto její neobvyklé kombinace. Třeba dojde v Bílém domě i na tradici grilování, kterou zavedl Dwight Eisenhower (✝︎1969)?

Suzanne Goinová (57), mnohokrát vyznamenávaná šéfkuchařka z Los Angeles, která při nedávném fundraisingu na svou volební kampaň sledovala Harrisovou při práci v kuchyni, ocenila vicepresidentku jako „opravdu dobrou domácí kuchařku“. Podle šéfkuchařky „miluje výrazné chutě a nebojí se soli, takže to jsou pro mě všechno známky opravdu dobrého domácího kuchaře“.

Goinové celkové hodnocení?: „Bere to velmi vážně a je do toho zapálená a to se mi líbí… Vypadá to, že není ani tak kuchařka. Vypadá jako někdo, kdo vaří od srdce a instinktivně.“

Kulinářskou posedlostí si Harrisová zpestřovala i svůj cestovní itinerář. Na pracovním výletě do Paříže si zaskočila vyzvednout drahé hrnce u firmy E. Dehillerin a minulý víkend v Pittsburghu mezi politickými debatami, a hlavně před tou televizní s Trumpem, stačila navštívit i vyhlášený obchod s kořením.

Harrisová, místo aby zdůrazňovala, že by se mohla zapsat do dějin Spojených států jako první žena, která zastává nejvyšší úřad v zemi, se raduje jako malá holka z toho, že si vrchní velitel může užívat i toho, co tradičně zastávaly ženy. Oproti zatvrzelým feministkám tvrdí, že dneska již není nic neobvyklého na tom, že ambiciózní ženy pracují stejně dobře v kuchyni jako v síních moci: jednou rukou míchají vařečkou vajíčka a ve druhé drží žezlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám