Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Láska v hlavní roli v nás a z nás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravost a ryzost už nedá šanci náhražce

Článek

Lásku máme každý z nás sám v sobě. A pokud si právě hraje s námi na schovávanou, pak ji musíme nejprve najít. Když ji najdeme, pak ji polapíme. Když ji polapíme, pak ji chceme pochopit. Když ji pochopíme, pak už jsme si stoprocentně jisti, že se nám nikdy neschová. Vnímáme ji totiž naprosto všude. Vnímáme ji uvnitř sebe sama i vně nás samotných. V každém konání. V každém sdílení.

Ano, pochopíme-li její podstatu krystalické čistoty a nekonečné hloubky, pak naše pochopení se v nás usadí. Krásné, vědomé pochopení v nás samých se rozzáří. Přijmeme to naše poznání s hřejivou spokojeností. Zalije nás pocit štěstí a my víme, že jsme to zvládli. Víme, že jsme ji našli. Víme, že jsme ji objevili v její přirozenosti. V její kráse. Cítíme skutečnou harmonii. Slyšíme nádhernou symfonii a s ní přichází naplnění tak akorát. To krásno se nedá nevnímat. To krásno hladí. Je to moment, který se už navždy zapíše do naší paměti. To krásno se už navždy zapíše do nás samých. Je to moment, v němž jsme sami sebou. Najednou jako by se před námi otevřel jiný svět. Svět lásky, která nás svojí mocí v lásce s láskou očarovala. Cítíme ohromnou sílu. Ta síla je v nás. Stejně tak jako ta hluboká krystalicky čistá láska. Vezmeme ji do dlaní a vnímáme její pravost. Vnímáme její ryzost i brus diamantu.

A teď ji můžeme s plným vědomím začít žít.

Zjistíme, jak ji hýčkáme a mazlíme. Pak se jí odevzdáme. Najednou víme, že jsme jí vedeni. A takovému vedení se v lásce s láskou oddáme. Takovému vedení se rádi svěříme do jeho náruče. Takovému vedení věříme. Víme totiž s naprostou jistotou, že ta láska má hlavní roli a my jsme její součástí, stejně tak jako ona naší. Ano, ta láska se cítí být volná, stejně tak jako se cítíme být volní my sami. Je totiž našim odrazem. Našim zrcadlem. Cítíme tu volnost na každém kroku. Ta láska je nespoutaná stejně tak jako my. Tu lásku vědomě cítíme už jednou provždy v nás samotných. Je jako slunce na obloze, jako vánek v oblacích. Je jako jasná noční obloha plná hvězd. Je jako čistá studánka a vyvěrá z nás. Je v nás. Ano, taková je pravá krystalicky čistá láska. Je štědrá a nabízí nám nevídané obzory.

Prožitek, co nikde nikdy nekončí. Zůstává v nás tak silně, že ho nejde přehlédnout. Že ho nejde necítit. Že ho nejde nevnímat. Vyzařuje z nás, protože v nás je silně zakořeněný a my s ním naplno splynuli.

A pokud ji stále ještě nemůžeme najít, nezoufejme. Vše má svůj čas. Nic neděje se náhodou. Má to tak být. Hraje si s námi. Přijměme tu hru v lásce s láskou. Přijdou okamžiky, které nás k ní dovedou. Věřme si, že k ní dřív či později dorazíme. Možná už ji máme na dosah. Možná se stačí jen zastavit, zbystřit a vnímat v klidu tlukot srdce. I to je cesta k ní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz