Hlavní obsah

Senioři z Prahy utratí až pět a půl tisíc za oblečení měsíčně a pak nemají na dárky pro vnoučata

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nové trendy v životním stylu

Článek

Představte si to: babičky a dědečkové, kteří donedávna štrikovali ponožky a pečovali o zahrádky, teď štrádují po pražských nákupních centrech a utrácí prachy za značkové oblečení, jako by zítra měl přijít konec světa. Boty za tři tisíce?

Kabelka, co má víc nul než jejich důchod? No a pak přijde šok – konec měsíce, nájem na krku, vnoučata čekají na dárky, a v peněžence průvan.

Jo, doba se mění. Dřív se důchodci sešli v parku, popíjeli levnou kávu z termosky a klábosili o tom, jak drahý je chleba. Dneska se baví o tom, kdo chytil větší slevu na luxusním svetru v obchodě, kde se dřív báli i vejít.

Pět tisíc měsíčně za oblečení! A to mluvím o těch, co mají ještě štěstí na slevy. Kdybychom se podívali na ty, kteří jsou opravdu v trendu, tak tam těch nul přibývá.

Přej a bude ti přáno

Ale víte co? Já jim to vlastně přeju! Celý život se honili, šetřili, každý desetník obraceli dvakrát. Tak proč si to neužít teď?

Problém ale je, že i když vypadají jako z módního časopisu, často zapomínají na to, že stylové boty nezaplatí nájem. A co teprve ty malé oči, co čekají pod vánočním stromečkem?

Místo dárků jen omluva: „Promiň, zlatíčko, ale babi si musela koupit ten nový kožený kabát. “

No, není to absurdní? Místo aby si senioři užívali důchod a věnovali se rodině, jezdí dnes metrem nebo dokonce Uberem po obchodech, jako kdyby šlo o mistrovství světa v utrácení.

Na druhou stranu, proč ne? Každá generace má svoje záliby a mánie. Jen si říkám, jestli až ta vnoučata vyrostou, babi s dědou nebudou muset štrikovat ponožky a prodávat je na ulici, aby měli na ten nájem, co kdysi přehlíželi ve jménu poslední módní kolekce.

Finále

Takže takhle: pokud vaši prarodiče vypadají najednou podezřele dobře a voní jak z parfumerie z Pařížské, zkuste se jich zeptat, jestli už zaplatili nájem a doplatky za léky. A jestli ne, třeba jim nabídněte vánoční dárek v podobě úhrady nájmu.

Protože věřte mi, být trendy je fajn, ale bez střechy nad hlavou to asi stejně nepůjde!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz