Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Hetero nechtějí, homo nesmějí. Manželství rozhodně není pro všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.pexels.com

Vzít či nevzít, to je oč tu běží..

Společností hýbe snaha poslanců o narovnání práv pro všechny, bez ohledu na jejich sexuální orientaci. Zatímco někteří by se brali, až by brečeli, jiní své právo na uzavření sňatku nechávají vyhnít.

Článek

Sňatek

Hlavním účelem uzavření sňatku byla a je vzájemná pomoc a podpora partnerů, založení rodiny či výchova dětí. Pro homosexuální páry velmi složitá a mnohdy nedostupná záležitost. Společnost pomalu začala tolerovat jejich jinou sexuální orientaci, ale další práva jim jen tak nepustí. Návrh zákona různě osekávají a jeho schválení je v nedohlednu.

Kdo chce, nemůže, kdo může, nechce

Zákonodárci se tváří, že chtějí podchytit všechna úskalí jednopohlavních svazků. Homosexuální páry ale už dávno své rodiny tvoří a děti vychovávají. Teď budou lesbické páry pokutovány za obcházení zákona, když si pořídí vlastního potomka cestou, jakou používaly dosud. Nespravedlnost mě dráždí.

Na druhé straně pomyslné barikády máme všechno dovoleno. Uzavřít sňatek, adoptovat a vychovávat děti mezi hetero páry. Nejenže o manželství už není až takový zájem a denně v tisku najdete minimálně jednu zprávu o zneužívání nebo týrání dětí.

Anketa

Co je podle vás zárukou krásného parterského vztahu?
Uzavření manželství
0 %
Ohleduplnost, úcta, láska, pozornost, ochota a péče o partnera
85,7 %
Dostatek aktivit, kterým se mohou věnovat společně
0 %
Dostatek aktivit, kterým se věnuje každý sám, aby si byli vzácní
14,3 %
Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Proč se brát, když se pak budu muset rozvádět

Pro logicky uvažující jedince je uzavření manželství pouze zbytečnou komplikací, která navíc ztěžuje případný rozchod partnerů. Komplikace se soudem, péčí o děti, a navíc rozdělování majetku. Pokud se dva lidi nechtějí dohodnout nebude snadný ani obyčejný rozchod bez asistence soudce. Naopak pokud dokážou být bývalí partneři rozumní, domluví si předem podmínky rozvodu, soud pouze potvrdí jejich přání.

Z této rovnice mi instituce manželství připadá vhodná jen pro zamilované, romanticky založené těhotné optimistky. Na doživotní závazek si troufá stále méně mužů, přestože je čeká role otce. Pokud už děti pár neplánuje a jejich vztah je po všech stránkách perfektní, nemají potřebu na něm nic měnit, dokud je nedožene stáří. Příběh o jediné dceři, kterou si otec jejího dítěte nemá zájem vzít za manželku, jsem vyslechla od její 73. leté matky, čerstvé nevěsty. Není kam spěchat děvčata.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz