Hlavní obsah
Názory a úvahy

Léto, léto, podzim, zima. Jarní oblečení a boty můžete vyhodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.pexels.com

Nemohli byste si to vrkání nechat na později?

Změna klimatu mění zaběhlá roční období, na která jsme byli zvyklí. Jaro letos v Čechách trvalo asi dva týdny. Místo jarního oblečení oblékáme rovnou to letní.

Článek

Jaro mi chybět nebude

Navzdory celé společnosti, která se vzpírá zrychlenému tempu se počasí rozhodlo jít opačným směrem. Celé jedno roční období přeskočilo a už si užíváme léto. Na ochlazování planety se usilovně pracuje, nicméně 6 měsíců léta mi ohromně vyhovuje. Jako alergik jsem každé jaro protrpěla s rýmou a oteklýma očima. Čím rychleji ty březové větvičky odkvetou tím líp.

Probuzená příroda

Ačkoliv mi příroda dává na jaře zabrat, jsem také zároveň vášnivý zahrádkář. Každý nový kvítek a lísteček (kromě té smrduté břízy) mi dělá radost. Naši zahradu si užívám jen o víkendech a dovolené. Pracovní dny se snažím využít ve městě na maximum. Bazén, jóga, procházky, divadlo a plány na víkend.

Tropická noc v paneláku

Kombinace vysokých teplot a pomalu se zahřívajících panelů našeho domu pomalu snižuje kvalitu mého spánku. Sladit podmínky pro dvě osoby a někdy i pejska ve střídavé péči není lehká disciplína. Jeden by ocenil více vzduchu, druhý více ticha. Pes žádné požadavky naštěstí neklade, spokojeně a trpělivě čeká na ranní venčení.

Anketa

Které roční období by vám nechybělo?
Jaro
0 %
Léto
0 %
Podzim
0 %
Zima
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 2 čtenáři.

V centru zvoní tramvaje

Člověk si časem přivykne na zvuky v okolí svého bydliště. Cinkající tramvaj dokáže potrápit než ji člověk akceptuje. Proto jsem byla šťastná, že naše ložnice má okna do parku, navíc celý dům nestojí u žádné frekventované silnice. Krásné vzrostlé stromy přilehlého parku pěkně kryjí a chladí žár letního slunce. Špičky jehličnanů jsou už tak vysoko, že by se daly na Vánoce zdobit z našeho pátého patra.

Každá výhoda musí být pravděpodobně vykoupena. Vysoké stromy před naším oknem lákají k posezení ranních ptáčat. Takže žádné vyspávání. Chcete-li si vyvětrat, tak buď nasadit špunty do uší a dospat ty 2 zbývající hodinky před budíkem nebo vstát a jít dělat něco užitečného. Proti vrkání v podstatně nic nemám, jen by se nemuselo provozovat na mém parapetu mezi pátou a sedmou hodinou ráno.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz