Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Miluji svého psího kamaráda, ale sbírat po něm hovínka nebudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lemmyu/www.pexels.com

Psí bobky obsahují řadu nebezpečných bakterií a parazitů, které kontaminují podzemní vody a ohrožují naše zdraví.

Všechny města mají problémem se psími exkrementy. Jiný přístup k chovu psů mají lidé z vesnice. Polovina pejskařů žijících ve městech považuje za normální, venčení psů bez sbírání hromádek.

Článek

Mám psa ve střídavé péči

Menší, ale přizpůsobivou rasu psa jsme pečlivě promysleli a Westíka jsme pořídili před deseti lety mladšímu synovi. Taková ta nenápadná manipulace, jak ho přimět, aby se soustředil na péči o něj, zjistil, že povinnosti a pravidelný režim je důležitý. Štěňátko strávilo několik měsíců na zahradě naší chaty a po prázdninách muselo s námi do pražského bytu. Zahradu má radši, ale nejraději má svou smečku, takže je tam, kde my. Děti odrostly, bydlí jinde a  já si pejska beru na víkendy, dovolené, protože se máme rádi.

Venčení na vesnici?

Psi majitelů na vesnicích žijí zavření na jejich zahradách. O procházce okolím se jim může jen zdát. Jejich hromádky si majitele čas od času ze své zahrady uklidí, když už není kam šlápnout. Pokud se tito „hlídači“ dostanou náhodou za plot, tam už majitele jejich exkrementy nezajímají. Neřeší ani ty cizí. Mockrát se mi stalo, že jsem se zapovídala se sousedem, náš pes před jejich plotem vyřídil svou potřebu, já automaticky vytáhla úklidový sáček a soused povídá, to nech.

Anketa

Máte psa? A sbíráte po něm důsledně?
Ano. Po sobě taky splachuji záchod.
90,1 %
Většinou ano. Když mám po ruce pytlík.
4,6 %
Ne, je to přírodní materiál, v trávě se rozloží.
5,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 131 čtenářů.

Ve městě, to je slalom

Jsem ráda, že na našem sídlišti máme krásný velký park se vzrostlými stromy. Jezírka s fontánou, lavičky a louky lákající k pikniku nebo opalování. Oblíbený park má i své oplocené psí hřiště, samozřejmě i ta dětská. Pejskařů je v něm asi nejvíc. Těch, co po svých psech sbírají hromádky maximálně polovina. Lehnout si do trávy tedy můžete pouze na vlastní riziko. Při pečlivější kontrole terénu svůj nápad rychle přehodnotíte.

Já jsem se rozhodla po procházce venku po sobě zanechat čisto. Neodhazuji na zem ani zbytky jídla ani papírky od svačiny. Nemám chuť se s někým dohadovat o hoxxě. Kromě lenosti mě nenapadá jiný důvod, proč musím všude kličkovat mezi odpadky a psími výkaly. Lenost má ale podobu vynalézavých výmluv. Po malém pejskovi se uklízet nemusí. Průjem sbírat nebudu. Neohnu se k zemi. Nechci mít špinavé ruce. Nemám pytlík. Platím za svého psa, ať to uklidí město. Hrozba pokuty už dávno nikoho nevyděsí. Ve Francii již realizují pro psy tzv. genetické pasy, projekt by měl být dokončen příští rok. Každému registrovanému psovi je odebrán vzorek DNA. Neuklizené psí vykaly budou otestovány, výsledek porovnán s databází a majiteli poputuje pokuta ve výši 3 tis. korun. Celý exkrementový experiment francouzského města Béziers přijde na 1 250 tis. korun ročně. Jestli se osvědčí, mají zájem už další země jako je Španělsko, Velká Británie. Zařadili byste Českou republiku taky na seznam zájemců?

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz