Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Vidíte výstražně blikající auto nahnuté podivně v příkopu. Jaká první myšlenka vám přijde do hlavy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lemmyu/www.pexels.com

A jsme v p..říkopu. Co teď?

Pomoc v nesnázích uvítá každý, komu se už něco podobného přihodilo. Jak jsme na tom ale my, co jedeme kolem. Výstražná světla upoutají naši pozornost. Opatrně projedete kolem, nebo pomůžete?

Článek

Poslední věta před kolizí

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Osud, nebo kdo to je, nám sází příjemné i nepříjemné situace do cesty, aby nebyla nuda. Ty nepříjemné jsou tu proto, abychom se z nich něco naučili. A většinou se nám dějí tak vytrvale, dokud se z nich nepoučíme. Náš poslední výlet do hor nám ukázal, co nám v autě chybí a kolik skvělých lidí je ochotných pomoct v nouzi. Víkend na horách, to máte dva dny lyžovačky. Dorazíte v pátek po práci za tmy, jste rádi, když najdete předem domluvené ubytko a ráno hurá na svah. V Loučné pod Klínovcem jsme se trochu motali. Naposledy jsem tam byla před 40 lety, takže vlastně letos zase poprvé. Já to tady u krajnice otočím a vrátíme se zpátky zaznělo, než se nám obě pravá kola zabořila do sněhu a vůz se naklonil tak, že nešlo vystoupit.

Vybavení máme

Jsme sice Pražáci, ale ostražití. Řetězy, lano, lopatka, baterka, nůž. Než jsme stihli auto oběhnout, už zastavil první pomocník. Během dalších 10 minut další auto a chlapi, co s námi běhali kolem auta. Další auta přibrzdila a ptali se, jestli něco potřebujeme, přestože nás tam už běhalo pět. Tlačit nestačilo, chtělo to vytáhnout. Karoqovo poprvé přišlo nečekaně. Všichni jsme horečně hledali oko, které bylo potřeba našroubovat do nalezeného závitu v zadním nárazníku. Marně. První majitel si ho zřejmě nechal na památku.

Anketa

Jak obvykle reagujete, když vidíte jiného řidiče, který má problém?
Automaticky zastavuji a nabízím pomoc.
100 %
Přibrzdím a opatrně projedu. On si nějak poradí. Spěchám.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8 čtenářů.

Nenechte v tom nikoho

Nevím kolik aut jen tak projelo, ale fakt jsem měla pocit, že víc bylo těch, co chtěli pomoct. Nakonec jsme auto podložili koberečky a podařilo se vycouvat i bez lana. Tažné oko už je objednané. Tímto chci poděkovat všem, co nás v tom nenechali samotné. Byli jste úžasní.

Za letošní rok, který teprve začal, Česká republika eviduje téměř 10 tis dopravních nehod, 47 mrtvých, 94 těžce zraněných s celkovou škodou přes 800 milionů korun. Pozornost a ohleduplnost za volantem je na místě. Šťastně dojet do místa určení často nezáleží jen na našich řidičských schopnostech. Okolnosti jsou zrádné. Musíme si pomáhat je skvělý film režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského z roku 2000. Chceme si pomáhat je ještě lepší realita dneška. Jak to máte vy?

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz