Hlavní obsah
Aktuální dění

Velikonoce - svátek jara, nebo otevřená sezóna pro alkoholiky a agresory?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Leo Lavina/MidJourney

Zmatený králík v alkoholickém oparu: Překvapivý obrat Velikonoc od jarní radosti k alkoholismu.

Každý rok se radujeme z Velikonoc, tradičních jarních svátků plných symboliky. Někteří jedinci si Velikonoce však vykládají spíše jako záminku k nezřízenému popíjení alkoholu a vybíjení frustrace na ženách.

Článek

Prvním důkazem, že Velikonoce přerostly svůj původní význam, je skutečnost, že v některých kruzích se pomlázka stala spíše zbraní pro potlačení nevinných obětí. Někteří považují tento čas za ideální příležitost vytáhnout svou největší pomlázku a dát nevinným kolemjdoucím co proto. „Hodně štěstí, zdraví a plodnosti!“ se tak mění na „Braň se, čím můžeš, abys přežila.“

Kromě toho je zde i rostoucí tendence měnit Velikonoce na „alkoholické olympiády“, kde se soutěží v konzumaci co největšího množství alkoholu, často s neblahými důsledky. Původní vzkaz o novém životě a radosti z jara je zcela zastiňován tím, kdo dokáže vypít více, aniž by skončil ve svátečním komatu.

Co by řekli naši předkové, kdyby viděli, jak se z jejich milovaných Velikonoc stal důvod k opileckým orgiím a soubojům s pomlázkami? Pravděpodobně by nevěřili vlastním očím a vzali své kraslice a beránky na hony daleko, aby je uchránili před těmito „moderními“ tradicemi.

Závěrem si dovolíme vzkázat těm, kteří Velikonoce považují za příležitost k opíjení a agresivnímu chování: zkusme se vrátit k původním hodnotám těchto svátků a užívat si jara, rodinného soužití a radosti z nového života, který nám příroda nabízí. Nezapomínejme na to, že Velikonoce jsou především o lásce, sdílení a obnovení, nikoli o soutěžení v konzumaci alkoholu nebo násilí. Takže zahoďte tu pomlázku, odložte skleničku a jděte raději strávit čas se svými nejbližšími, ať už s kraslicemi, beránky nebo prostě jen s úsměvem na rtech.

Anketa

Jak trávíte zpravidla velikonoční pondělí vy?
Jdu na výlet do přírody.
16,9 %
Navštívím rodinu a třeba i umírněně koleduji.
19,6 %
Mám volno, tak koukám na televizi a dávám si k tomu brambůrky s colou.
12,2 %
Nezřízeně se opiju v rámci pomlázky.
4,1 %
Na pomlázku jdu vždycky a to šlehání si pořádně užiju.
4,1 %
Nějak jinak.
43,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 148 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz