Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co jsou čeští dezinformátoři zač?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Toto není had, ale slepejš.

Myslím, že souhrnně se dá říct, že jsou to hulváti.

Článek

Nechci zde dělat reklamu dezinformátorům, proto je nehodlám jmenovat. Ale jejich psychický profil vám klidně sdělím. Je totiž jednotný, monotónní a nudný. Jejich společné rysy je prostě usvědčují. Každý, kdo byl obviněn svými řečmi proti rozumu a označen za dezinformátora, si to plně zaslouží. Proč?

Protože tito lidé jsou jen obrovská koule frustrací, které mají sami, a mají je také ostatní lidé kolem nich. Oni jsou však jako sněhová koule, která se cestou z kopce nabaluje. Rozdíl mezi nimi a těmi ostatními lidmi s frustracemi je ten, že tihle dezinformátoři jsou praví frustranti. Sami totiž frustrací nemají dost, tak je sbírají po tunách kolem sebe a pak je zpátky prodávají těm, od kterých je zcela zdarma posbírali. Považují totiž frustrace, vztek a negativitu za vzácné komodity.

Třeba jeden takový, který byl v médiích prezentován jako vojenský analytik, jakýsi M. K., mimochodem bývalý spolupracovník StB. Chvíli jsem si video s ním pustil. Samé nadávky, zrychlený tep, zmatená, ale expresivní mluva. Všechno je špatně, všichni ostatní jsou dezinformátoři (jen on je seriózní hulvát) a všechny ostatní politické strany, než kterým pán fandí, jsou vedle, jak ta jedle. On vlastně nefandí žádné a ani se na žádnou stranu nestaví, v tom je právě ten vtip. Všichni dělají všechno špatně, jen ten pán je letadlo. Respektive působí přesně jako takový malý Medveděv, pokud by se dal tenhle chronický alkoholik ještě víc zmenšit a nakopírovat. Asi k němu chodil do sauny v Moskvě na školení. Školení ve sprostém nadávání. Zatímco pojídali francouzské lanýže a zapíjeli je italským vínem.

Ano, dezinformátoři z vás dělají hlavně blbce. Nadávají, jak je vše špatně a sami se na vašem špatném pocitu živí. Peníze, které mají z reklam a vaší sledovanosti jim v pohodě dávají možnost si žít hezky v paralelním světě s vámi, akorát bez starostí a problémů, které máte vy. Vždyť jim to platíte vy sami.

Sofistikovanější dezinformátoři, zjevně vyškoleni Kremlem, si dávají pozor, aby nepoužívali hrubé nadávky, za které by mohli být žalováni. Nadávají tedy tak akorát a používají zdroje takové, aby se nedaly jasně identifikovat s jednou nebo druhou stranou. Zkrátka takový mix ze všeho nejhoršího, bez ohledu na to, odkud to pochází.

Jsou to takoví lidé, kteří by dříve třeba sbírali odpadky nebo čistili kanály. Co na tom, že měli v minulosti jiné profese jako je novinařina, podnikání, právničina, vojenství apod. Na tom nesejde, dnes jasně ukazují, k čemu nejvíc tíhnou a co je jejich opravdová srdeční záležitost. Producírují se s hromadou smradlavých odpadků přímo na kanálech youtube, říkají si paralelní světy či podobně schizoidně a jediný jejich denní přínos je, že se svým fanouškům pochlubí s tím, co zrovna vytáhli někde z popelnice. No fuj. Hnus.

A co jejich sledující? Vím, je to těžké si dnes v těch kanálech vybrat. Do popelnic toho lidé vyhazují tolik užitečného. Ale vemte v potaz, když se s těmito kanálníky zapletete, budete prostě smrdět. Na sto honů. A bude vás z toho jejich popelnicového žrádýlka pěkně bolet žaludek.

Někteří lidé si vypěstovali dokonce takovou schízu, že tyto kanály a kanálníky sledují na tajňačku a sami před sebou předstírají, že ani se svými kamarády a známými nemohou volně a svobodně mluvit o svých názorech. Dezinformátoři totiž lidem pletou hlavu, jejich slovní mixy připomínají některé drogy jako je opium, kdy jejich fanoušci jenom leží někde na zemi a nechávají se opájet snůžkou blahosklonných a pasivně agresivních řečí. Jednoduše své ke svému.

A jak rozeznáte někoho, kdo je jenom spravedlivě naštvaný na to, že tady věci nefungují, od frustrovaného dezinformátora? Dezinformátor si jen upouští páru na váš účet a člověk, který má rád spravedlnost, věci opravdu řeší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz