Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když žena trpí předčasným orgasmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Řada mužů je jako torpédo, vyletí, vybouchne a dál nic. Ženy to mají složitější. Proto některé z nich, aby nad mužem vyzrály, předstírají orgasmus. Já tomu říkám, že trpí „předčasným“ orgasmem.

Článek

I muži lecos předstírají

Znáte ten film s Leslie Nielsenem Bláznivá střela? Je tam scéna, kdy už to má náš polda se svou holkou nahnutý. Začnou si vyčítat všechny ty pitomosti, jak to lidi před rozchodem dělají. Policista Frank Drebin na svou partnerku vytáhne těžký kalibr. Všechny orgasmy jsem předstíral. Tak s tímhle muži moc kalkulkovat nemohou, zato žena ano. Když nechce, není na ní vidět vzrušení, a na nějaké ty orgasmické stahy muži často nehledí. Ti už směřují k novému zítřku, k dalšímu fotbalovému zápasu, který chtějí sledovat v televizi. Tedy někteří, abych nekřivdil všem těm mužům, kteří jsou lační na to hodiny uspokojovat svou partnerku. Takoví sice jsou, ale často to zůstává jen u roviny řečí.

Předstírání orgasmu = fingovaný sex

Proto si žena raději řekne, udělám malé divadýlko, muž se uspokojí, a domácnost bude v pořádku. Dává to smysl? Jak se to vezme. I když se současným sexuálním apetitem lidí to tak nějak souladí. Muži často mohou jen jednou, a když už vyvrcholí, musí čekat hodiny na nové číslo. Když žena orgasmus finguje, třeba zvukovými projevy připomínajícími operu Ave Maria, tak zdánlivě je vše v cajku. Nakonec však ošidí sebe samu. Zažije fingovaný sex.

Proč mezi sebou mluvit o orgasmu

Už jen zmínit, že by mohl někdo mít v posteli problém a některým lidem vyskočí osypky. Muži se často chlubí počtem svých sexuálních partnerek a svými dovednostmi. Zjevně nějaký evoluční pozůstatek u těch, kteří ještě nevyrostli z opičích tlup. Takovému muži se těžko něco vysvětluje, a naznačit, že by svou ženu neuměl uspokojit? To by nešlo.

Když to ale nerisknete otevřeně si o tom, jak orgasmus prožíváte a jak ho můžete dosáhnout, popovídat, riskujete, že nakonec skončíte bez uspokojení oba. Muž si udělá svoje, a žena skončí frustrovaná. Nasadí svůj úsměv č.6 a domácnost jde dál. Časem jí přestane bavit takovou hru na orgasmus hrát a začne jí bolet hlava. Dál už to znáte. Muž si najde milenku, aby si potvrdil svou sexuální zdatnost. S milenkou to nějakou dobu funguje podobně, až to spadne do bludného kruhu jako s manželkou. Poznáváte se v tom někteří?

Zkuste jít na tenký led a mluvte, mluvte, mluvte

Nenechejte to koňovi, prostě o sexu otevřeně mluvte. Lidé mají problém mluvit o sexu s dětmi, protože o něm neumí mluvit sami mezi sebou. A co víc. Oni často neví, jak to mají se svým vlastním sexuálním uspokojením sami. Měli by si dopřát prostor k tomu, nacítit své tělo v souladu se svými emocemi, a proto potřebují citlivého a živočišného partnera. Tato kombinace se často vylučuje. Kdo je animální kanec, tak zase nehledí na pocity. Kdo je cíťa, tak se zase neumí moc rozparádit.

Třeba v sobě najdete obojí nebo partnera, který obojí má. Některé rysy lze rozvíjet nebo v sobě objevit. Ale kdo nemá dáno shůry, tak ani v apatyce nekoupí.

Každopádně raději než předstírání zvolte otevřenost. Uvidíte, uleví se vám. Váš život se změní k lepšímu, třeba poznáte, že ten zdánlivě citlivý partner vedle vás je jen vulgární hovado, které na vás a na vaše pocity kašle. Dozvíte se třeba hodně nepěkných věcí, které jste prý svému partnerovi udělala, nebo vy zase partnerce. To nevadí, stejně to všechno bylo už v podtextu. Žít na toxické skládce a dělat, že to je krásná louka vaše zdraví neochrání. Takže nekomunikovat jen proto, abyste se nedozvěděli něco nepěkného, co už je dávno ve vzduchu, je cesta do pekel.

Seberte odvahu a mluvte. Nejen o orgasmu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz