Hlavní obsah
Názory a úvahy

Moneysexuálové: nová forma lidské sexuality?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Libor Šimek

Moneysexuálové jsou na vzestupu. Jsou to jedinci, které vzrušují primárně peníze, až potom hodně daleko, někde v pozadí, druzí lidé a sex.

Článek

Říkám jim moneysexuálové. Poznají se tak, že je vzrušuje především stav na jejich účtu nebo na tom vašem. O sexuální impulsy byste u nich těžko zavadili. Moneysexuálky se dají navnadit jen na tučné konto, na pozvání do luxusního hotelu, prostě taková ta stará romantika ze třicátých let vonící funkcionalistickými vyladěnými vilami a prošedivělými pány továrníky.

Přibývá lidí, které vzrušují statistiky, excel tabulky, čísla a ubývá lidí, kteří jsou tak nějak přirození, kteří v sobě ještě mají zdravé sexuální instikty. Jak poznáte moneysexuála? Předvádí se zase a jenom svými penězi. Nic jiného by totiž předvést ani nemohl. Instinkt lovce u muže a pudové volání u ženy byste u nich marně hledali.

A jak se takoví moneysexuálové seznamují? Spíš by bylo dobré si říct, proč se seznamují. Kvůli stavu konta. Při pátrání v historii by se mohlo říci, že tyto tendence upřednostňovat hmotné puzení před zdravým sexuálním pudem už tu byly. Stačí pohlédnout na inzeráty v novinách z let třicátých. To bylo samé to zdůrazňování, jsem úředník pod penzí, jsem vdova s důchodem po úředníkovi. To bylo zřejmě pro třicátkové romantiky nejvíc sexy.

O to je to překvapivější dnes, kdy lidé nemusí žebrat o chleba na ulici, jak tomu bylo v době nedávno minulé. Moneysexuální jedinci sice trpí vedlejšími efekty své orientace, ale zjevně jim to nevadí natolik, aby se přeorientovali na zdravou sexualitu. A čím trpí? Především osamělostí, i když se mohou jako strýček Skrblík denně prohrabovat svou kasičkou, to jim přirozený lidský kontakt a láskyplné pohlazení, které není motivováno čistým příjmem, rozhodně nenahradí.

Moneysexualita je charakterizována nízkým libidem a neschopností pudového výběru partnera. Příroda člověka obdařila impulsy a instinkty, které tady nejsou jen tak pro kočku. Takový človíček zaměřený na hrabání, zvaný Hrabiš, se velmi lehce fatálně zmýlí ve výběru svého partnera. A vybere si snadno místo laskavé ženy takzvanou kešenu. A když se sám dostane do potíží, taková paní jej prostě a jednoduše opustí a jde dál. Evoluční výběr je tak narušen, dojde k rozpadu vztahu, pokud se vůbec o nějakém dalo mluvit a léta investic do komunikace, z pohledu hrabivce investice, pak vyjde naprázdno. Nemluvě o dětech, které takoví lidé sami o sobě považují za investici. Léta přetahování se o ně a tak dále…

Takzvaní moneysexuálové pak končí opuštění a obvykle s vyčerpanými finančními zdroji.

Chtělo by se říct, kdo s čím zachází, tak tím i schází…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz