Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rusko: říše zla, nebo normální země?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Foto na křižovatce ve Vyškově

Následující řádky mají vývoj Rusko-Ukrajinské války představit v pravém světle reality, a ne pod taktovkou propagandistů, ať těch ruských, evropských nebo amerických.

Článek

Před dvěma léty Češi dělali s Rusy byznys ve velkém, až v tak velkém, že řada firem po sankcích zkrachovala nebo musela razantně omezit výrobu. Proč myslíte, že jsou Vítkovické slévárny v moratoriu? Před dvěma léty bylo tedy Rusko normální. Aspoň natolik, že s ním všichni kolem udržovali korektní vztahy nebo se tak tvářili. A že jsou Rusové jiní než ostatní, a že jim vládne Putin železnou rukou, to nikomu dřív nevadilo. Kořistnické snahy Ruska viděl na Krymu každý a mírně k tomu pokynul pokrytecky hlavou, případně dal nějaké ty symbolické sankce. Dokonce si Miloš myslel, že je Rusko až příliš krotké a neumí si samo zlikvidovat novináře, tak to Putinovi bezostyšně navrhnul. Proč není Rusko normální teď?

Světoví státníci si podávali ruce s Putinem a lízali mu paty, a teď otočili. Aspoň formálně navenek, ale uvnitř svých kabinetů mají fedry a odehrává se tam plno chaotických jednání, které mají vyřešit dopad jejich sankcí, které dali sami na sebe. Západ holt nikdy velký obchodník nebyl, pokud nemyslíte na Řád německých rytířů, který jezdil po Evropě a drancoval koho mohl. Pak drancování kolonií. To je kapitola sama pro sebe. Co ty hezké baráčky, úhledné zahrádky a nejnovější káry? Myslíte si, že to je tím, že si na to vydělal průměrný Němec či Francouz a ty země prostě byly jen sociálně spravedlivé? Německo po druhé světové válce obnovili milióny Turků, a Francie kompletně vykradla Alžírsko a přilehlé okolí. Je to asi podobný ekonomický růst jako kdybych polovině města zabral věci a majetky a pak se chlubil tím, že „moji“ lidé v „mé čtvrti“ se za svou poctivou práci mají dobře. A o USA nemluvě, nejdříve okradla Indiány a pak každého na koho se ve světě podívala. Tlustoši s doutníkem v hubě větším než je pistole ČEZ se ke svému majetku nedostali svým férovým přístupem ani láskou k veškerenstvu.

Tak Rusko je strašné a je hrozně zlé, zautočilo na Ukrajinu, stejně jako USA zaútočilo na Vietnam, Koreu, Libyii, Somálsko, Srbsko a parajednotkami na řadu latinských zemí a kdoví na koho ještě. Ale zpětně se to nebere. Je to jen současný trapas. Jsem zvědav, až se budou ti uřvanci, kteří všechny, kteří fandí normálním vztahům s Ruskem, označují za ruské šváby, dezinformátory, robocopy nebo kdoví co… zase přemiklikovávat na tu druhou stranu.

A nakonec bude ještě nejvtipnější, když se Putin domluví se Zelenským, protože Ukrajině stejně nic jiného nezbyde, když se na ni Západ vykašle, už jednou zradil v Mnichově a kdo jednou zradil má k tomu sklony pořád a nemůže si prostě pomoct, a pak Západ utře kompletně. Západ totiž už teď ví, že je na hraně krachu, kolonie vytěžil, kolonie teď těží jeho, a ruská ropa a plyn jsou dostupné akorát s příplatkem a přebalem nějaké spřátelené země. Až se budou ti, kteří se balí do ukrajinské vlajky dívat na sblížení Ruska s Ukrajinou, vypadnou jim bulvy.

Takoví Angličané už nějakou dobu zavile mlčí, aby se jich náhodou někdo nezeptal na názor, a tajně chtějí vytěžit to, že se s Ruskem nemá mluvit a makají na tom, aby až se s Ruskem zase začne oficiálně mluvit, měli už s ním v podstatě dohody hotové a předběhli ostatní pitomce, kteří sankce brali vážně. A víte, jak to vím? Prostou dedukcí, protože Angličané to jinak neumí. Je to jako se divit, jak víte, že když pes, kterého jste nikdy před tím neviděl, otevře tlamu, bude štěkat a ne mňoukat.

A takový Miloš Zeman, který falešně žehrá, jak se spletl ve Vladimiru Putinovi, jednoduše lže, protože se nad jeho osobností nikdy nezamyslel a jen bohorovně předpokládal, že všichni agenti a spiklenci jsou kámoši a proto bude Putin taky kámoš. Pak s hrůzou zjistil, že nebetyčné chorobné české sebevědomí spojené s agentskou nadutostí, tedy hodnoty, jichž je Miloš pravým reprezentantem, jsou Vladimirovi úplně u zadku a že zřejmě nakonec jede na něčem úplně jiném a Miloš netuší na čem. Miloš se tedy ze všeho nejvíc spletl sám v sobě a hodnotách, které reprezentuje, zjistil totiž, že není pravda, že není nad ně, a proto je Miloš na dně.

Co se týče vychvalování Západu, mám těch keců už pokrk. Vychvalovat někoho místního jen proto, že je dobrý, tomu se místní lidé z nenávisti a hnusoty duše vyhýbají jako čert kříži, aby se náhodou nedostali do situace, kdy by bylo nutné řešit něco jako systém tady, protože devadesát procent Čechů ale i zápaďáků se chce jen dostat do stavu „za vodou“ a pak už si řešit jen svůj dvorek a svoje úzké kruhy vztahů, říkají tomu „sociální bublina“, a proto je pro ně skutečnost, že by se tu našly skupiny lidí schopnější než běžný usmolený obyčejný člověk, dostává do stavu, kdy se mění v nenávistné zrůdy. Chtějí totiž být všichni šéfové světa a na to potřebují, aby do světa patřilo jen to, co mají pod palcem. A pak se z celého takového „světa“ stává jeden hnusný usmolený dvorek, kde jsou všichni šéfové a nic, čemu nerozumí všichni, se netoleruje. To je realita, do které se Západ a Česko společně dopracovali.

Tak to by byla věštba na nejbližší budoucnost a zhodnocení reality ve které žijete, které se vám nejspíš nebude líbit. Hlavně, že na kydy Čermáka a Zítka přispíváte stovky tisíc korun. A že jsou to jen nenávistné bláboly, akorát jakoby z ruské strany. Styďte se!

A komentáře pište až tak za několik měsíců, abyste to mohli opravdu porovnat s realitou, která se určitě odehraje. Gravitace duchovních jevů a reality je neúprosná. A žádné propagandistické kecy ze Západu či Východu ji nemohou změnit. Je to jako byste chtěli vyměnit zeměkouli za jehlan, můžete o tom napsat stohy líbesbrífů, ale to realitu nezmění ani o píď. Jen budete za šašky.

Autor není financován žádným ruským zdrojem, ani není ruským agentem a celkově má z Ruska houby. Jen vidí dopředu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz