Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Virtuální nevěra: zahýbáte svému partnerovi online?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Offline sex lidé už moc neprovozují, není čas nebo příležitost, tak se vrhli na kybersex. Je to taky nevěra, když máte offline partnera?

Článek

Sex se dá provozovat online více způsoby. Můžete si posílat zprávy v chatu s fotkami, můžete vést přímo videohovor. Je toooolik možností, jak to dělat. Má to jedno ale. Co když máte doma partnera? Je to ještě nevinné uvolnění, upuštění páry, nebo už něco, co váš vztah vážně narušuje?

Hypotetický příklad ženy frustrované jejím manželem

Vemte si takový příklad. Žena, se kterou manžel už několik let nespal. Nesmějte se, je to běžné. Oproti tomu, co se všude hlásí na internetu a v televizi, manželské či partnerské dvojice spolu moc často sex neprovozují. A mnohé z nich jen v rámci běžného provozu žijí vedle sebe. Tak máte ženu, která má potřebu sexu, ale nemá odvahu na to projít veškerý celý poměrně technicky náročný proces. Kávičky, domluvy v cizích bytech či na mileneckých azylech, a k tomu pořád hrozí možnost odhalení. I když spolu partneři nespí, stále se tak nějak lidé mají rádi pod dohledem. Jinak by se mohli rovnou od sebe odstěhovat, nemyslíte?

Takže přichází v úvahu poměrně častá kratochvíle na internetových seznamkách, zábava, kvůli které ženy na seznamkách častují muže čuňaty. Jednoduše se vzájemně lidé vzrušují po zprávách a uspokojují se přes internet. Na to ale musí být dva, takže ty čuňata by byly v tomhle případě obě pohlaví. Nikdy jste to nezkusili? Nepovzbuzuji vás k tomu. Zkušenosti žen na seznamkách tomu ale nasvědčují, protože sdělují, že většina mužů s nimi online sex provozovat chce a neváhá to velmi brzy v konverzaci často neomaleně navrhnout. A některé z nich se tomu nebrání. Proč taky, když s nimi manžel několik let nespal?

Nahé ženy, nazí muži

Než se dostaneme k morálnímu dilematu, přichází v úvahu choulostivé téma intimity. Má žena posílat muži své nahé či jinak delikátní fotky a muž to opětovat? Znovu zkušenosti žen ze seznamek mluví jasně. Muži často dříve než fotku obličeje pošlou fotku své chlouby. Tedy ne že by se většina měla čím chlubit, ale znáte to, když jiného nemáte, tak co s tím.

Dobře, řekněme čistě teoreticky, že má zrovna žena absťák, velký sexuální absťák, tak prostě muži na takovou směnu skočí. Nebo naopak. Třeba teď nedávno v Budějovicích žena pod přezdívkou Andrea předváděla na videu pánovi striptýz, asi nebylo nic moc vidět, a po něm chtěla, aby se taky svlékl. Nakonec ho to mělo stát sto tisíc za to, že tajemná Andrea jeho fotky na sociálních sítích nezveřejní. Jak to dopadlo? Jak asi mohlo v Budějovicích, kde jsou chlapi choulostiví na to pustit chlup. Týpek ji šel naprášit na policii. A spadla klec. Jinými slovy, riziko může být oboustranné, tak pozor chlapi, moc se nevzrušujte.

U ženy to může být ještě větší problém, pokud má manžela. Hormony jsou ale mrcha, takže se občas může stát, že loudilovi dámská nahá podobizna nakonec v tom e-mailu přistane. Ale co ho to může stát, hodiny škemrání a vemlouvání se do přízně. Když to někomu stojí za to, tak prosím, ale takových fotek může najít habaděj jinde a zadarmo.

Nepleťte si pojmy s dojmy

Dostáváme se k morálnímu hledisku celé společné virtuální sexuální aktivity. Lidé si rádi lžou do kapsy. S tímhle předpokladem je třeba začít. Tak třeba nedávno na ČT byl dokument Soukromníci. Jeden by si řekl, že to bude dokument o podnikatelích. Omyl. Takhle si dnes říkají lidé, kteří na ostatní kašlou, a zabývají se jen svým barákem a bazénem, alespoň podle reportérky. No budiž, já bych řekl, že jsou to bezohlední sobci a oni si říkají soukromníci. Žijeme ve světě, kdy se záměrně znehodnocují pojmy a dává se jim jiný význam, než ve skutečnosti mají. To ale nic nemění na realitě. Ta zůstavá stejná. Nevěra je prostě nevěra, i když je online nebo offline, nebo ne?

Morální rozuzlení: ano nebo ne?

Je to poměrně složitější, záleží na tom, jestli jste věřící nebo ne. U věřících lidí nastávají těžké výčitky svědomí, pokud jsou opravdu věřící. Znám více aktivních věřících lidí včetně těch v kléru, kteří si s tím žádné výčitky nedělají. Prostě záleží na tom, jestli máte svědomí nebo ne a jak vnímáte sex jako takový. Pokud jako fyziologické uvolnění, tak to pro vás nevěra není, jen takové upuštění páry, pokud jako emoční propojení s partnerem, tak to nevěra je.

A teď, babo, raď.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz