Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zralé ženy jsou krásné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Někteří muži si myslí, že jsou zralé ženy za zenitem. Je to škodlivý mýtus, který ve společnosti nemá co dělat.

Článek

Nechápu ty muže, kteří slintají pohledem na sukýnky mladých děvčat a o ostatních ženách jiné věkové kategorie se vyjadřují pohrdlivě. Jakoby existovala nějaká druhá liga žen. Za mě je krásná každá žena, která o sebe pečuje, bez ohledu na rok narození, který má uvedený v občance.

Myslím, že žena opravdu zraje jako víno. Pokud vezmeme tento příměr, v případě, že je víno z révy kvalitní a opečovávané, je rozhodně velkým potěšením pro chuťové buňky dát si tak dobrý ročník. Ne, nemám na mysli tu tendenci takzvaných zajíčků ke zkušeným ženám, ani nechci podpořit trend oblíbenosti takzvaných milfek, kdy muž prostě jen vidí v partnerce matku. Takové vztahy mají trvanlivost páry nad hrncem a obdiv se vytratí tak rychle jako ranní mlha nad Boubínem.

Prostě vím, že věk je pouze číslo. Krása není omezená věkem a mnohé ženy v padesáti mají lepší figuru než ženy ve dvaceti. Kritérium věku považuji za urážející a nesmyslné. A hlavně za účelovou dezinformaci.

Životních zkušeností samozřejmě mladá žena tolik nemá a v této oblasti nemůže se ženou o pár let zkušenější soutěžit. Možná právě ta naivita a možnost mladší partnerkou manipulovat tolik přitahují staré kocoury a právě proto se snaží vytvářet negativní PR obraz těm poučenějším ženám. Ty si na ně totiž umí dát pozor a ví, co jsou zač.

Za mě jsou u ženy nejpodstatnější dvě věci: osobnost a charisma. Vím, to hledají často ženy u mužů, ale já to nacházím u žen. Se ženou, která má příjemnou osobnost a je nějakou schopností výjimečná, je pro mě zážitek být pospolu. Některé muže to dráždí a mají tendenci se neustále s takovou ženou srovnávat, ale mě to naopak těší. Taková žena nenudí. Takových žen by bylo třeba víc. Všude. V politice, umění, veřejném prostoru. A podle mě jim ten přístup zavřeli právě závistiví muži se svou touhou po mladých a nezkušených obětech jejich manipulace. Je to posedlost. A lidi s posedlostmi by určitě neměli řídit společnost.

Žena, která je empatická, krásná a přitom rázná, je nedostatkové zboží. A aby to neznělo, že ženy beru jako zboží, tak řeknu, že i muži, kteří jsou empatičtí, nemají zrovna pneumatiky na břiše a jsou charismatičtí, právě došli na skladě.

Takových jedinců obojího pohlaví by si měl svět považovat, jinak tu bude mít jen skládku špatných vlastností a s tím se něco krásného a použitelného vytvořit nedá. Díky takové toxické skládce špatných názorů lidé došli k mylnému názoru, že člověk, ať muž či žena, je od určitého věku na odpis.

Jak jste na to přišli, prosím vás? Osobně bych raději v práci angažoval šedesátiletého zkušeného inženýra než dvacetiletého zajíčka. Ne, že bych diskriminoval zase naopak ty mladé, ale prostě svět se otočil nesprávným směrem, tak je to třeba zase vyrovnat. Ach jo.

Říká se, že žena něco chce, neví co, ale dostane to za každou cenu. To je další omyl či dezinformace, kterou přesně nevím, kdo vypouští, i když tak trochu tuším. Zralá žena přeci jasně ví, co nechce, a když tohle ví, tak si prostě to, co chce, přitáhne jaksi automaticky. Nebo ne?

Zralá žena by se neměla cítit jako občan druhé kategorie. Naopak, jako lidé, kteří jsou nedostateční a omezení, a proto o ně není takový zájem, jaký by chtěli, by se měli vnímat ti, kteří nedokážou ocenit vnitřní a vnější krásu. A to v jakémkoliv věku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz