Hlavní obsah
Umění a zábava

Cesta do Chebu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznali jsme že repertoár musí odpovídat ročnímu období.

Článek

Vlakem jsme jezdili rádi, lístek do 20ti km stál dvě koruny. I když jsme měli auta, nemuseli jsme se ohlížet na vypité pivo po obědě. Jízda vlakem má svou romantiku, kterou každý, nejvíc děti milují. Jen tak pro zábavu jsem jezdil s dětmi z Karlových Varů do Cihelen na houby, jindy na výlet do Bečova n.O., Chebu, Stráže n.O., Klášterce n.O na zámek, do Chomutova do ZOO, na Kamencové jezero…

Kamarádi : Jdeme na vlak, jedeme do Chomutova. A proč, když máte každý auto ? Jedeme tam na fotbalový zápas, máme na autech KV značky, propíchali by nám tam gumy, utrhali zrcátka, stěrače, poškrabali lak.

Jeli jsme za kamarádem do Chebu. Nemohli jsme počítat, že se vrátíme úplně střízliví, volili jsme cestu vlakem.

V Chebu pod nádražím byl stánek se smaženými makrelami. Kdo by odolal, vůně smažených ryb se šířila široko, daleko. Takto posilněni jsme přišli na náměstí, kde nás čekal kamarád.

Špalíček - soubor historicky chráněných domů, zašli jsme do muzea na výstavu „Benátské malířství 17tého století.“ Vystavené obrazy nás nadchly. Moře, paláce, tržiště, přístavy, lodě, neuvěřitelné.

A co dál, padl návrh, zahodit intelektuálno, vrhnout se do víru života. Navštívit lokály - pivnice IV cenové skupiny, neboť - kde peče pivo proudem je nejlepší, ať se jedná o jakoukoli značku. Jednomyslně jsme se shodli, všude vypijeme jedno pivo a přesuneme se do další knajpy. Všude jsme zpívali i když v hospodském šrumu náš zpěv zanikal. Bylo po 22té hodině, restaurace u Ohře. Zazněly árie od Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Je nás jedenáct, Zhasněte lampiony, Askalona, likvidační se stala píseň Vánoce, vánoce přicházejí. Tak pánové končíme, platíme, a proč ?

„Vy zpíváte Vánoce přicházejí, je ale červenec !!!“

Šli jsme na nádraží, do Karlových Varů a dál jeli mladí z festivalu PORTA v Plzni. Napadla nás píseň : Když jsem šel z hub, ztratil jsem zub, našla ho Johana, s dlouhejma nohama....., celý vagon zpíval s námi. V Karlových Varech na nádraží i ve vlaku se zpívala píseň, kterou jsme celý vlak infikovali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám