Hlavní obsah

Evka pijatika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stala se neočekávaně rychle obětním beránkem, zachránila nás než jsme stačili zareagovat.

Článek

Takovou měla přezdívku, seděla dokonale. Milovala pivo a vojáky. Sloužil jsem v Liberci, na vycházky měl nejraději Radniční sklípek, pod radnicí na libereckém náměstí. Právě tam se vyskytovala Eva Pijatika. Bylo jí přibližně 25let. Co měla za sebou, možná neúspěšné manželství, říkalo se že protialkoholické léčení, kdo ví ? Byla dokonalá společnice, kamarádka, v její společnosti jsme se cítili velmi dobře.

Všichni jsme byli v náladě, nebyly peníze na další piva. Chudí vojáci, Eva se nechtěla vzdát zábavy.

Pane vrchní pojďte sem ! Budeme pít na moje hodinky ! Další runda piv přistála. A potom : Budeme pít na moje kozačky ! Jak dojdeš domů ? Kluci, ponesete mě !

Vždy došlo k tomu, posléze jsme se složili, hodinky i kozačky Evy Pijatiky vyplatili, návštěvy Radničního sklípku se opakovaly.

Nastal den „D“, od kterého jsme Evu Pijatiku neviděli. Napůl opilí, v nočních hodinách, na podzim, na ulicích shrabané hromady listí. Eva zavelela : „K zemi, plížením plazením vpřed !“ Byli jsme vycvičení poslouchat příkazů a rozkazů svých velitelů, velitelem v tu chvíli byla ona. Poslušně jsme padli na zem, plížili se hromadami listí, najednou hlídka VB.

Než jsme se stačili vzpamatovat, Eva Pijatika prohlásila: “ A já jim kopnu do škatule" ! Podpatkem prokopla policajtům dveře auta, dostala náramky, do konce ZVS jsme se s ní nesetkali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám