Hlavní obsah
Umění a zábava

MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná uniformita, skvělá prezentace.

Článek

Za dávných a dávných časů se platilo v městské hromadné dopravě v městských autobusech v Karlových Varech jednou korunou. Nastupovalo se předními dveřmi. Řidič ovládal páčkou pokladničku, oddělené přihrádky posouval, kontroloval a viděl kdo co do zařízení vhodil. Nakonec kovové mince padaly do pokladničky, kterou pracovníci dopravního podniku vybírali.

Nastoupil mladý hudebník, v černém oblečení pomalu k zemi, odpovídajícímu členu symfonického orchestru. Na hlavě černý klobouk s širokou krempou, v levé  ruce housle, pravou vhodil do zařízení několik drobných.

(Později narozeným : byly haléře, desetihaléře, koruna měla 100 haléřů.)

Pane, to není celá koruna ! Pane řidič, já mám průkazku, tohle je pouze pozornost dopravnímu podniku. V ten moment se pozornost cestujících obrátila k onomu hudebníkovi. Ten prošel vznešeným krokem k volnému sedadlu, otevřel pouzdro kde měly být housle. Vytáhl gumový zvon na čistění odpadů, nesedl si. Zvon přisál na strop autobusu, za jeho násadu se držel po dobu jízdy než vystoupil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám