Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Přerušení řetězu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerušení řetězu

Článek

Dobrý večer, vítám vás přátelé, vidím, že jste dostavili téměř všichni. Mým cílem není cpát vám do hlavy kdejaká moudra. Vysvětlím v krátkosti nebezpečí řetězu událostí pro vaše zdraví. Hrozí vám nebezpečí infarktu, snížení věku dožití, rozpadu vaší rodiny. Známe se, jsem mistr montáže 1, v našem závodě na různých pozicích 40 let. Můj předdůchodový věk mi umožňuje na základě dlouholetých zkušeností říkat pravdu, vyhodí-li mě budu v důchodu, na který se těším. Přejdu nyní k věc:

Dnes jste byli na pracovní poradě, hřímali na vás papaláši, byli na vás připravení. Nemohli jste si přitom hrát s mobilem, mít v uších sluchátka, nebo spát. Z nových přednesených směrnic, norem, úkolů, vyčítání nedostatků a opatření k nápravě vám stoupá krevní tlak a adrenalin, buší srdce. Nemůžete zato. Na poradě byl váš organismus nastartován k boji. Žádné lovné zvíře není v blízkosti, vybití vašeho stavu odnesou vaši podřízení, doma manželka, ta bude pohlavkovat syna, ten se pohádá se svou sestrou, rozbije okno, s někým se porve.

Každý z vás má na vedoucí pozici THP předpoklady. Pod sebou zkušené a pracovité zaměstnance. Sami nepotřebujete buzerace, nepředávejte je dál. 100× bylo řešeno využívání pracovní doby, zvyšování kvality, otázky bezpečnosti práce, šetření energiemi atd. Klidnou práci na vašem pracovišti zajistíte, když řetěz táhnoucí se od kdejakých šéfů, snažících se zalíbit jejich nadřízeným, ti zase ministerstvům, ministerstva vládě, vláda Bruselu, přerušíte. Čůrali do plínek vaši šéfové, když vy jste řídili výrobu. Po vašich hřbetech se snaží dělat kariéru, připisují si vaše zásluhy a výsledky. Pro vyšší posty se ničí i mezi sebou. Než se v problematice zorientují jsou odejiti. Vy jste na svých postech desítky let, kdejaký papaláš by vás neměl vykolejit.

Aby se tak nestalo, chránili se před hrubým nátlakem a nestali jste se článkem řetězu, doporučuji neposlouchat. Osvědčily se mi voskové ucpávky zvukovodů, koupíte v každé lékárně. Vlivem tělesného tepla se přizpůsobí, dokonale utěsní, neuslyšíte vůbec nic. Posadíte se v zasedačce, v klidu můžete přemýšlet, snít, klimbat, kecat si může, kdo chce co chce. Uvidíte, že se o něčem hlasuje, zvednete ruku rovněž. Jste nad věcí, víte že se nic nezmění, za chvíli papaláši odjedou, hlavně že na vás a vašem zdraví nezanechali negativní stopy.

Co dělat budete-li nuceni se k projednávanému problému vyjádřit ? Doporučuji poděkovat za důvěru a udělené slovo. Praxe je taková, že nikdo nezodpoví položený dotaz. Začne z jiného konce, mluvit o čemkoli jiném. Takže začnete např.: Naše pracoviště se zdárně vypořádalo s úbytkem pracovníků v době náporu coronaviru. Díky obětavostí ostatních, kteří nastavovali směny a neváhali mimořádně pracovat o víkendech, se nám podařilo splnit na nás kladené úkoly a nedostali se do skluzu. Doba krize, ve které se nacházíme, přináší nové výzvy a požadavky, se kterými se musíme vyrovnat….. atd… Přitom pozorujete že vaše všeobecné kecy papaláše nezajímají. Jsou nervózní, někdo si pohrává s tužkou, další se dívá z okna, jiný píše potají SMS, po chvíli vám poděkují, poradu ukončí. Konec někdy v 10 - 11 AM. Využili vás, aby měli ten den výkon a v poledne byli ve své kavárně, na golfu, u milenky…

Doufám, že mé rady dopadly na úrodnou půdu, připíjím na vaše zdraví !

Rychlá odpověď

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám