Hlavní obsah
Aktuální dění

Brněnský drak je už bez svetru. I když se citelně ochladilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zarco – Vlastní dílo, Volné dílo, Wikimedia Commons

Brněnský drak se v průjezdu Staré radnice v Brně třese zimou. Už je totiž bez svetru, který jej hřál do svátku Tří králů 6. ledna.

Článek

Zimomřivý drak z Brna má smůlu. Už je bez svetru

V sobotu 6. ledna 2024 jste si mohli naposledy v průjezdu Staré radnice na Radnické ulici v centru Brna prohlédnout draka oblečeného do proužkovaného pleteného svetru, kterému z tlamy šlehají plameny. Tato originální instalace, která se stala symbolem brněnských Vánoc 2023, totiž krášlila střed města pouze do Tří králů.

Brněnský drak je již bez svetru a opět se vyjímá v celé své nahé kráse tak, jak jej příroda stvořila a preparátoři upravili. Mezi Brňáky se však šíří názory, že je to velká škoda. Citelně se ochladilo a mrzne, brněnskému drakovi tak mohl svetr ještě zůstat, a to klidně po celou zimu. Co když nachladne?

Pro někoho kýč, pro dalšího geniální nápad

Brněnský drak zavěšený v průjezdu Staré radnice díky svému pletenému outfitu během vánočních svátků skutečně oslovil. Stalo se z něj obrovské lákadlo brněnských Vánoc a snad každý jej potřeboval alespoň jednou vidět.

V každém případě drak oblečený v proužkovaném pleteném svetru vzbuzoval velké emoce. Někdo jej považoval za neskutečný kýč, převážné většině lidí (a hlavně dětí) se však líbil. A když jste vyrazili na brněnské Vánoce, nesměla vám zkrátka chybět jeho fotka nebo společné selfie. Brněnský zimomřivý drak svou stylovostí vyvolal úsměv na tváři spoustě z nás a o to prostě šlo.

Foto: Kirk – Vlastní dílo, Volné dílo, Wikimedia Commons

Obleče se drak do svetru i příští Vánoce?

Brněnský drak ve svetru je opravdu originálním počinem, který by se mohl opakovat klidně každé Vánoce. Co říkáte? Za kombinací pleteného svetru a brněnského draka stojí designérské studio NAHAKU, které se už několik let zabývá upcyklací.

Svetr, který měl na sobě brněnský drak o Vánocích 2023, tak nebyl pouhým vánočním outfitem. Byl upletený z průmyslového odpadu - polyetylenových hadiček tkaných na speciálním tkalcovském stavu.

V červenci 2023 brněnskému drakovi narostla křídla a stal se z něj okřídlený netopýro-krokodýl. Na Vánoce 2023 pak dostal pěkný pletený svetr a z tlamy mu šlehaly plameny. Necháme se tedy překvapit, co to bude příště. Máte už teď nějaké tipy, co by mu na Vánoce 2024 rozhodně slušelo?

Zdroj: Autorský text, Gotobrno.cz, Medium.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz