Hlavní obsah
Názory a úvahy

To snad ne! Zešíleli snad progresivisté?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrace: Socha Spravedlnosti

Zatím se otázka v nadpisu týká progresivistů mezi zákonodárci v Irsku, ale vzhledem k trendům převažujícím v dnešním světě to může být jen děsivý počátek budoucího širšího ideologického šílenství.

Článek

Pokud se dosud někomu zdálo, že konzervativci varující před postupným omezováním svobody slova pouze přehánějí a slyší trávu růst, tak tady má důkaz, že tomu tak není. Server Echo24 (ZDE) přinesl 22. června 2023 článek s šokujícím titulkem: „Omezíme svobodu ve jménu obecného dobra!“ Zákon pošle lidi do vězení i za držení materiálů kritických k LGBT. Vychází z textu, který publikoval na svém webu 16. června americký portál Fox News (Irish politician boasts hate speech bill will ‚restrict freedom‘ to protect trans people from ‘discomfort’).

Už jenom ten titulek! Připomněl mi hlášku jednoho politruka na vojně: „Mír uhájíme i za cenu třetí světové války.“

O co v principu jde? Echo24: Osoba může být vzata do vazby kvůli tomu, že „připravuje nebo vlastní materiál, který může podněcovat k násilí nebo nenávisti vůči osobě nebo skupině osob z důvodu jejich chráněných charakteristik, mezi které patří také genderová identita“. Další gumová legislativa, která, bude-li přijata, drastickým způsobem poznamená jednu z nejzákladnějších hodnot demokracie – svobodu slova. A ano, čteme dobře: trestné má být i vlastnictví materiálů, které progresivisté (tedy státní moc prostřednictvím OČTŘ) označí jako závadné. Jako bychom to neznali z minulosti: takto se chovaly ty nejhorší režimy. Za katolické protireformace byli lidé pronásledování jenom proto, že měli doma Bibli, za nacismu a pak komunismu zase kvůli tomu, že byli vlastníky „zakázané“ literatury. Tato zvrácenost se nám nyní díky irským progresivistům (Echo24 uvádí, že legislativní normu v irském Senátu obhajuje senátorka za Stranu zelených Pauline O'Reillyová) vkrádá do svobodné společnosti. Aby před legitimní kritikou ochránili členy komunity LGBTQ+, ochotně strčí lidi s tradičními názory, a tedy oponenty LGBTQ+ ideologie, za mříže.

Už jen ta představa je šílená. Vypadá to jako zlý sen, ale je to realita: v irském Senátu se tento návrh už projednává.

Echo24 také připomíná varování, které přinesl portál The Catholic Herald. Uvádí, že katolická církev zastává dlouhodobě postoje, které, pokud by byly vysloveny na veřejnosti, a to včetně kazatelny (!), by mohly vést k trestnímu stíhání duchovního, který je vyslovil. Jinými slovy, takováto legislativa může vést ke kriminalizaci katolického učení a náboženských projevů obecně.

Jako nekatolík si dovolím doplnit: nejen katolického učení. Existuje řada nekatolických církví a denominací (pravoslavných, protestantských , evangelikálních aj.) respektujících učení Bible, které lze v záležitosti vztahu ke queer ideologii shrnout do těchto dvou bodů:

1) „Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost.“ (Biblická kniha Leviticus, 18. kapitola).

2) „Žena na sebe nevezme, co patří muži, a muž neobleče, co nosí žena. Hospodin, tvůj Bůh, má v ohavnosti každého, kdo to činí.“ (Biblická kniha Deuteronomium, 22. kapitola).

Bude-li tedy duchovní, nejen katolický, ale jakékoliv církve, která ctí toto biblické učení, veřejně kázat, že dle Bible je homosexuální intimní styk hříchem a projevy transvestitismu že jsou ohavností, může být agilní modernistickou justicí zbaven svobody. To by pak ale museli v Irsku zavírat lidi i za vlastnictví Bible, která ve 20. kapitole knihy Leviticus říká: „Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti; musejí zemřít, jejich krev padni na ně.“ To snad není nenávistný projev vůči homosexuálům? Co tedy s tím? Zakázat Bibli? Vytrhnout z ní 20. kapitolu knihy Leviticus? Zrušit církve, které používají Bibli jako pravidlo své víry a života? (Byť jako křesťané zmíněné starozákonní přikázání samozřejmě neuplatňují, mj. proto, že bylo určeno staroizraelské pospolitosti; křesťanský princip je dle Ježíšova učení jiný: „Jdi bez odsouzení – a nehřeš více.“)

Až do těchto absurdních zákoutí vede myšlení dnešních progresivistů. Dnes v Irsku. A zítra?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz