Hlavní obsah

Budík v pět ráno. Ano,či ne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucas Szilagyi

Buzení nastaveno na 5:00

Vstávat v 5 ráno může být pro mnohé z nás výzva, ale může přinést hned několik výhod pro naše tělo, mysl a produktivitu. Zde je pět důvodů, proč byste měli zvážit tento zvyk.

Článek

Ranní klid a soukromí:

V 5 ráno je svět ještě v klidu a většina lidí spí. Toto tiché ráno může poskytnout skvělou příležitost pro soustředění a klidný začátek dne. Bez rušivých elementů můžete lépe poslouchat své myšlenky a plánovat svůj den.

Čas pro sebe:

Ranní hodiny mohou být ideálním časem pro to, užít si chvilku o samotě. Můžete si vyhradit čas na cvičení, meditaci nebo čtení.

Zlepšená produktivita:

To, že se ráno dostatečně proberete a beze spěchu vyrazíte do nového dne, může mít pozitivní vliv na vaší produktivitu. Mnoho úspěšných lidí zdůrazňuje, že právě ranní hodiny jsou klíčem k jejich produktivitě a úspěchu.

Zdravější životní styl:

Jestli spojíte brzké vstávání s ranním cvičením, můžete vytoužených výsledků docílit rychleji. Ranní cvičení nastartuje váš metabolismus a tak se vám bude líp hubnout. Jestli i tak preferujete cvičení odpoledne, budete mít aspoň čas si připravit zdravou snídani.

Zvýšená sebedůvěra a úspěch:

Vstávání v 5 ráno je pro mnohé výzvou, která vyžaduje pevnou vůli a disciplínu. Když dokážete překonat pohodlí spánku a začnete den s rozhodnutím a disciplínou, posílíte tím svou sebedůvěru.

Vstávání v 5 ráno může být těžké na začátku, ale pokud si zvyknete na nový ranní režim, můžete objevit mnohé výhody pro své fyzické a duševní blaho, produktivitu a zdraví. Jestli byste se chtěli vidět, jak vypadají mé rána a jaké výhody jsem zaznamenal já, můžete se podívat na přiložené video. Tak co, zkusíte to taky?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz