Hlavní obsah
Zdraví

Černý (a naprosto zbytečný) kašel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Zprávy z posledních dnů, týkající se této ošklivé nemoci, jsou znepokojivé, přímo alarmující. Počet případů nakažených, především v batolecím a mladém věku, stoupá.

Článek

Nemoc, na kterou existuje očkování, tedy je možné se proti ní účinně bránit! A ještě hrazené z veřejného zdravotního pojištění! Tedy zdarma!

Jsem šokovaná. Ne, to je slabé slovo. Jsem vytočená. Za tou rostoucí křivkou onemocnění totiž nemůže stát nikdo jiný než rodiče, co buď jsou doktorem svých dětí špatně informováni o přínosech povinného očkování, nebo to jsou takzvaní bio rodiče, co stojí proti vynálezům moderní společnosti a chtějí vychovávat své děti v souladu s přírodou, bez vnějšího zásahu, bez chemie.

Takovým bych chtěla vzkázat toto: mějte si svůj přístup, ale vyhněte se té moderní společnosti, která žije podle pravidel, jejímiž vynálezy opovrhujete. Vytvořte si svou rezervaci a tam se navzájem promořujte. Protože to, co provádíte, je sobecké vůči ostatním.

Víte, narodil se mi vážně nemocný syn, který vzhledem k diagnóze nesměl být očkován. Tudíž při kontaktu s nemocným, trpícím právě třeba černým kašlem, by nemusel přežít. Proto mé rozhořčení.

Co by jiné, rozvojové země daly za očkování. Máme takové bohatství a vy si toho nevážíte, jen kvůli neopodstatněným a mylným názorům.

Jste zodpovědní za své děti, ony se samy nemohou o svém zdraví rozhodovat a vy je stavíte do situace, kdy jsou nejen ony samy ohroženy vážnými onemocněními, ale ohrožujete i jiné. Vážně si nedokážu představit to utrpení svého dítěte, nakaženého nemocí, proti které mohlo být očkováno. Měla bych takové výčitky svědomí! Vždyť ochrana zdraví dítěte by měla být pro každého rodiče naprostou prioritou.

Za takovým vynálezem, jako je očkování, stojí roky práce, roky pokusů a omylů, kdy jednoho dne výzkumníci zvolali: heuréka!

Tím, že opovrhujete očkováním, opovrhujete i jejich prací. Je to jako plivnutí do tváře těm, co stáli za budováním ochrany naší společnosti.

Proto apeluji na praktické lékaře, aby připomínali přínosy očkování a varovali před riziky, když se nebude postupovat dle zákonného očkovacího schématu. A politiky, aby se inspirovali přístupem evropských zemí, kdy například v Německu mají lékaři pro děti s odmítnutým očkováním vyhrazené samostatné ordinační hodiny tak, aby se v čekárnách nepotkávali s očkovanými dětmi, a Itálie je známá možností trestně-právně postihnout rodiče neočkovaných dětí.

Přeji nám všem pevné zdraví (a pevné nervy).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám