Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na hermelín pečený v troubě s brambory a česnekem

Foto: Lukáš Korec

Jednoduché a rychlé jídlo z jednoho plechu, to je pečený hermelín v troubě s brambory a česnekem. Jako přílohu podáváme tatarskou omáčku nebo oblíbený dip

Článek

Ingredience:

  • 3 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín celý
  • olej
  • hermelín
  • TROJOBAL:
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka

Oškrábané brambory překrojíme napůl a nakrájíme na hranolky.

Foto: Lukáš Korec

Bramborové hranolky

Připravíme rozkvedlané vajíčko, hladkou mouku a strouhanku. Hermelín obalujeme postupně v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Foto: Lukáš Korec

Obalovaný hermelín

Hranolky, česneky a obalené hermelíny dáme na pečící papír na plech, lehce pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut. Poté ihned podáváme.

Foto: Lukáš Korec

Hermelín a hranolky v troubě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz