Hlavní obsah
Jídlo a pití

Smažený gothaj v trojobalu s bramborami – recept

Foto: Lukáš Korec

Takzvaný studentský řízek, to je smažený gothaj v trojobalu, který podáváme s vařenými brambory. Jako přílohu přidáme hořčici a jemně nakrájenou cibuli.

Článek

Ingredience:

  • brambory 1,6 kg
  • sůl
  • gothaj 0,5 kg
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • cibule
  • hořčice
  • petrželka

Oškrábané brambory nakrájíme na větší kostičky, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme do měkka.

Foto: Lukáš Korec

Vařené brambory

Gothaj nakrájíme na plátky 1 – 1,5 cm široké. Poté gothaj obalíme v hladké mouce, v rozmíchaném vejci a nakonec ve strouhance.

Foto: Lukáš Korec

Obalovaný gothaj

Gothaj smažíme na pánvi na oleji z obou stran.

Foto: Lukáš Korec

Smažený gothaj

Podáváme společně smažený gothaj, vařené brambory, cibuli a hořčici.

Foto: Lukáš Korec

Gothaj v trojobalu s brambory

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz