Hlavní obsah
Názory a úvahy

Politická arogance premiéra Fialy. Jak dlouho ještě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons, Public Domain

Měl zůstat profesorem na vysoké škole. Politika mu nejde.

Ukázat téměř jednomu milionu nespokojených zaměstnanců, že ho jako premiéra nezajímají, to je už hodně vysoká hra. Možná je čas začít uzavírat sázky, jak dlouho náš premiér u kormidla ještě bude.

Článek

Ze všech věrohodných zdrojů přicházejí informace, že se cena elektřiny pro domácnosti příští rok výrazně zvýší.

ON tvrdí, že zvýšení bude v jednotkách procent a domácnosti ho prakticky nepocítí.

I malé děti věděly už téměř dva roky, že je v Německu mnoho produktů v supermarketech levnějších než u nás.

ON musel do Německa zajet pro jeden trapný nákup, aby to vůbec pochopil.

V ČR 27. 11. 2023 stávkovaly školy (dokonce 2/3 z nich) a k nim se přidali zaměstnanci z mnoha dalších sektorů, včetně toho, že i Škodovka zastavila na 2 hodiny výrobu.

ON ukázal aroganci nejvyššího stupně a odjel za kravami a mrvou, jak pěkně řekl jeden novinář na Prima CNN. Zkrátka, odjel pryč, aby navštívil soukromou (!) střední zemědělskou školu a všem ukázal, jak na ně z vysoka…

To je jen několik příkladů, jak se chová náš pan premiér. Je zjevné, že buď je sám politicky nepoužitelný a dělá jen samé chybné kroky, nebo dělá to, co mu radí jeho rádci. Pak je ovšem v rukou dost nešikovného politického marketingu.

Umím si představit, že byl dobrým vysokoškolským profesorem a měl u toho zůstat. Jako politik to neumí. Co má vlastně za poradce, že mu neřeknou, aby nikam na žádnou soukromou střední školu neodjížděl, když se mu v republice děje to, co se děje? A potřebuje k tomu vlastně člověk poradce? I průměrně empatický jedinec se zdravým selským rozumem by takto neodjel, protože každému je jasné, že tím vyšle signál obří arogance.

Přitom se stačilo podívat jen „přes rameno“, jak se dělá politika. Pan ministr Jurečka mohl vzít pana premiéra pěkně pod křídlo a kluci mohli spolu vyrazit mezi stávkující občany. Tak se totiž dělá politický marketing, a ne tak, že do kamer zakřičíme, že neustoupíme, a pak opustíme bojiště.

Inu, když je premiér pouhou loutkou, kterou taháním za provázky ovládají jiní a ON v tom jen nešikovně plave, to se nelze ničemu divit.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz