Hlavní obsah
Seberozvoj

Slova jsou magická

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Šamanská tradice říká: neříkej, co je správné a co špatné. Získáš tak denně více času. Co se tím míní?

Článek

Když začnu posuzovat, přesouvám energii ven. Zavřeme své srdce, odstřihneme se a nemůžeme proudit ta správná energie. Dobře to vystihuje jeden židovský vtip. Kohn a Roubíček mají obchod v ulici proti sobě a oba prodávají stejné zboží. Roubíček je však úspěšnější a Kohn se jej zeptá, jak je to možné. Roubíček odpoví „jestli to není tím, že se stará jen o svůj obchod, zatímco on se stará i o jeho obchod“.

Co to vlastně znamená „odstřihnout se od srdce“? Když se odstřihnete, změníme své postoje i své vyjadřování. To odstřižení nám brání jednat s čistým svědomím, dobrým úmyslem a dobrým srdcem.

Slova jsou magická – můžete jimi někoho doživotně poškodit. Všímejte si, jakým způsobem se vyjadřujete. Nemusíte v rámci „upřímnosti“ přiznávat nedostatky či chyby. Druzí nemusí vidět věci, tak, jak je vidíte vy. Hodně nedorozumění a nespokojenosti pramení z toho, že se neumíme radovat z toho, co už máme a chceme víc. Většinou hovoříme o tom, co nechceme, ale ne o tom, co chceme.

Možná to pramení z toho, že máte nutkání chtít dělat něco jinak. Zkusili jste se někdy v meditaci zamyslet a představit si, co byste dělali, kdybyste byli hodně bohatí? Čemu byste se věnovali? Možná tak objevíte, po čem skutečně toužíte a jaký je smysl vašeho života.

Být srozumitelní sami sobě.

Můžeme říci, že jsme něco udělali špatně nebo říci, že to nebylo stoprocentní a mohlo by to být lepší.

Všímejte si, jaká slova používáte, jak o věcech hovoříte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám