Hlavní obsah
Rodina a děti

Mami a tati, jsem lesba… nebo něco takového

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Vyslechla si nedávno přiznání své dvanáctileté dcery moje kamarádka. Že je něco v nepořádku, pozorovala na dceři již pár týdnů.

Článek

Byla bledá, bez nálady, na dotaz, jestli ji něco trápí, odpovídala, jednoslovně že nic. Ale jen my mámy víme, že v tom slovíčku NIC je toho MOC a to VELMI.

Příběhy o pohřešovaných dětech nebo zneužívaných plní den co den stránky sociálních sítí a novin. Kamarádka se začala obávat šikany ve škole, nebo ještě hůře, že dceru obtěžuje někdo zvenčí.

Jak se jí a jejímu manželovi ulevilo, když to jednoho večera, kdy se sešli u jednoho stolu, nevydržela a rozhodla se jít s pravdou ven.

Kamarádka je těmto věcem velmi otevřená, takže doznání jejího milovaného dítěte k jiné sexuální orientaci ji absolutně nevyvedlo z míry. Automaticky ji objala se slzami v očích a s ujištěním, že i když si jednou přivede za ruku přítelkyni, budou ji mít s manželem rádi pořád stejně. A hlavně byla hrdá, že našla tu odvahu vyjít s touto informací na světlo.

Kolik ale takových dětí má takové pozorné rodiče, co vnímají své dítě, co jsou napojeni jeden na druhého? A tak velkorysé a chápavé?

Generaci dnešních teenagerů vůbec nezávidím. Doba je tak otevřená, a tak chápavá ke všem možnostem sexuální orientace, že se v tom dá jen těžko zorientovat. Co tak teprve dospívající, co vlivem náročné přeměny dítěte v dospělou osobu, kdy je tělo pod přívalem hormonů a nových pocitů, snadno podlehnou některé z nich. Začnou o sobě pochybovat. Začnou pochybovat o tom, co je a není normální.

Jsou v mnoha případech strženy okolím. Chtějí být zajímaví.

Sexuální orientace je daná od narození a nic s ní nenaděláte. A je na rodině, blízkých, aby při tomto zjištění stáli při vás a podporovali vás.

Ale pardon. Že si nedokážu vybrat? Že nejsem ani jedno, ani druhé. Jsem TO? Jsem nebinární? Pasexuální? Což je dle mého názoru jen nálepka, pokus o obhajobu toho, že se vyspím, s kým se mi zamane. Ne, nejsem nevěrná, sorry, musíš pochopit, jsem jiná. To už ale není dané narozením, to je vlastní volba se všemi následky, které z toho vyplývají.

Mám pochopení pro ty, jež se omylem ocitli v nesprávném těle a cítí se jako někdo jiný. Nedokážu si představit jaká muka musí zažívat ve svém nitru. Znám příklad ze svého okolí, kdy šestnáctiletá dívka, po vyšetření sexuologem i psychiatrem, započala svou přeměnu v muže. Ale s tím, že si nechá odstranit prsa, ale už ne dělohu, protože by rád(a)? přivedla na svět děti…

Demokracie, volnost, svoboda… Znaky moderní společnosti. Neměly by ale existovat hranice?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám