Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co přinese dubnový úplněk? Zklamu vás, zase nic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Ve středu 24. dubna 2024 přesně v 1:48 ráno bude úplněk. Co to pro nás znamená a jak to ovlivní naše životy? Klid, opět se nic nestane.

Článek

Štíří úplněk je prý symbolem nových začátků a snahy o zajištění se do budoucna. Má ovlivnit naše zuby, hlavu, tepny, krev a u mužů penis. Může přinést problémy se spánkem, může nás navést na správnou cestu, přinese pracovní nabídky, nebo zlepší vztah k penězům. Tohle všechno patrně zažijí a poznají ti, kteří na úplněk věří. Ale co my ostatní?

Nestane se nic

Schválně, pamatujete si, kdy byl minulý úplněk? V letošním roce to bylo 25. ledna, 24. února a 25. března. A nyní, 24. dubna, nás čeká čtvrtý letošní úplněk. A co se přihodí? Patrně to stejné, co se přihodilo předchozí měsíce. Nejenom, že jste vůbec netušili, že nějaký úplněk na obloze je, ale patrně jste vůbec nezaznamenali, že by se ve vašem životě měla odehrát nějaká změna.

Umí pohnout mořem

Ano, měsíc dokáže pohnout s mořem. Za úplňku nastává příliv. Tuhle sílu měsíci nikdo, nikdy neodpáře. A tu jinou? Naši předkové prý objevili, že měsíc ovlivňuje cyklus žen, porody, úspěch v různých činnostech, obsah prospěšných látek v bylinách, nebo spánek a psychiku.

Co měsíci kromě vlivu na příliv a odliv také nelze odepřít, to je fakt, že naše životy ovlivní v případě svého zatmění, nebo v případě zatmění slunce. Ano, v tuhle chvíli mnoho z nás čeká na to, aby mohla tento jev pozorovat. V případě zatmění slunce se příroda opravdu vlivem temna na pár chvil zcela zastaví, doslova ochromí. Ale to je tak všechno, co měsíc dokáže.

Stane se vám to bez úplňku?

Pravděpodobnost toho, že se vám něco z výčtu věcí, které jsou přisuzovány úplňku přihodí, není nulová. Skutečně se vám můžete o dubnovém úplňku zažít úspěch, budou vás bolet zuby, bude se vám dařit v práci, budete špatně spát, nebo si finančně přilepšíte. Stejná pravděpodobnost, že se tohle někomu stane v jakýkoliv jiný den nejenom tohoto měsíce, je úplně stejná.

Jakýkoliv den v roce se najde někdo, kdo musí k zubaři, kdo špatně spal, koho bolí hlava. Je někdo, komu se povedla věc v práci, něco se v jeho životě obrátilo, nebo se dostal k penězům. Tyhle věci se dějí a je to zcela běžné. To, v jaké fázi je měsíc, je úplně jedno.

Co přinese dubnový úplněk? Zklamu vás, zase nic

Pokud zjistíte, že dubnový úplněk do vašich životů přinesl některou ze zmíněných změn, buďte v klidu. Byla to jenom souhra náhod, že to vyšlo právě na úplněk. Pokud mu to budete přisuzovat, doporučuji se podívat na předchozí úplňky a zamyslet se nad tím, proč popisované věci nevyšly?

Mnohdy se něco stane proto, že něco chceme. Ostatně, léčba postavená na takzvaném placebu, není žádnou novinkou. Lidé budou schopni tvrdit, že jim pilulka se zcela neúčinnou látkou zcela změnila život. Tak, jako to budou tvrdit na té kouli na obloze.

Pokud stále nejste přesvědčeni, nehledejte, nezjišťujte, kdy je květnový úplněk. A schválně si na konci pátého měsíce zrekapitulujte, co se mělo tento měsíc stát a co se stalo. No? Je jasné, že nedošlo absolutně k ničemu.

Co kdyby?

Co kdyby tohle vše napsané byla lež a dubnový úplněk opravdu přinesl popsané věci? Tak schválně, jestli každý člověk v každé firmě bude povýšen, každému člověku v republice na účet zacinkají peníze. Schválně, zda ráno budou mít zubaři v ordinaci celý národ a zda každý z nás bude vypadat jako zombie, protože nemohl spát. Už chápete, proč měsíc na obloze nic nesvede?

Anketa

Věříte, že úplněk ovlivní váš život?
Ano, věřím
28,6 %
Ne, nevěřím
71,4 %
Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz