Hlavní obsah
Sport

Dostál je náš nový Hašek. Dotáhne nároďák daleko

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jenn G, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Lukáš Dostál svou branku

Lukáš Dostál přes noc vyrostl v českého hokejového boha. Z naší branky udělal nedobytnou pevnost a soupeře přiváděl k šílenství. Český tým skvělým výkonem ukázal Američanům cestu ze šampionátu domů.

Článek

Češi zvládli nejobávanější utkání šampionátu. Zápas o bytí a nebytí, který nekompromisně rýsuje tlustou čáru mezi úspěšnými a neúspěšnými týmy. Teď už nás čekají jen poslední dva zápasy celého mistrovství. A pokud alespoň v jednom z nich předvedeme to, co ve čtvrtfinále proti Američanům, medaile nás už jistě nemine.

Skvělý týmový výkon

Celý tým šlapal jako švýcarské hodinky, obzvláště co se týká obranné činnosti. Bylo vidět, že ani jednomu z našich reprezentantů osud českého týmu není lhostejný. Všichni se poctivě vraceli, rozebírali si soupeřovy hráče a obětavě padali do střel. Byl to prostě ráj na pohled. Skvělou zprávou pro český tým je, že naše bostonská kavalerie je po odpočinku jako vyměněná.

Pavel Zacha dal jediný a zároveň vítězný gól zápasu. Sice mu pomohlo štěstí, ale na důležitosti gólu to nic nemění. A i kdyby branku nedal, hrál prostě skvěle a jsme rádi, že se rozhodl reprezentovat. Definitivně tím umlčel všechny své kritiky, kteří jej na turnaji nechtěli. Do tempa už se dostává i David Pastrňák. Vytvořil si několik slibných příležitostí, a kdyby mu kotouč na poslední chvíli neodskočil při samostatném nájezdu, určitě by byl Lindgrena překonal.

Foto: Lisa Gansky from New York, NY, USA, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Pavel Zacha proti USA ukázal své přednosti, pro které jej trenér povolal do národního týmu.

Dostál na hrad

Skvělý výkon odvedla celá družina Radima Rulíka, ale myslím, že stojí za to jedno jméno vyzdvihnout. Lukáš Dostál předvedl zřejmě svůj životní výkon. Američané hráli opravdu skvěle a nikdo by se nemohl divit, kdyby nám nasázeli čtyři góly. Jenže nenasázeli, protože se jim do cesty postavil fenomenální Lukáš Dostál. Lukášovy výkony na letošním šampionátu začínají připomínat počin Dominika Haška z olympiády v Naganu 1998, který je v hokejových kronikách zapsaný zlatým písmem. Podobně jako tehdy Hašek, tentokrát Lukáš Dostál činí z naší svatyně nejhorší noční můru soupeřových hvězdných útočníků.

Smůlu jsme si vybrali

Američané sice hráli skutečně dobrý a krásný hokej, ale nebýt štěstěny na jejich straně, ve třetí třetině mohli prohrávat už 3:0. Gól jsme sice dali jen jeden, ale naši útočníci Lindgrena překonali hned třikrát. Kromě Zachovy teče se americký gólman bezmocně ohlížel ještě dvakrát. A to po ráně Romana Červenky, která orazítkovala břevno a po pokusu Dominika Kubalíka, jehož střelu zastavila jen tyč. Konstrukci americké brány si vůbec Češi nějak oblíbili, a aby nevyšli ze cviku, tak naposledy její pevnost ověřil Martin Nečas při americké powerplay. Naproti tomu Lukáš Dostál zlikvidoval všechny americké pokusy s přehledem.

Foto: Акутагава, CC0, via Wikimedia Commons

Pokud čeští hokejisté zopakují výkony z utkání proti USA, můžeme Švédům pořádně zatápět.

Češi si musí udržet výkonnost i nadále

Úterní čtvrtfinálové klání nabídlo prvotřídní hokej a muselo potěšit každého hokejového fanouška. Švédští experti si touto dobou jistě lámou hlavu nad tím, jak dostat puk za záda Lukáše Dostála. My ale víme, že marně. A pokud čeští kluci v čele s neprůstřelným Dostálem tuto formu udrží, tak stejně jako jsme ukázali cestu domů Američanům, vysvětlíme i Švédům, že z českého šampionátu se medaile do jiných zemí nevyvážejí. Alespoň ne ta nejcennější.

Zdroje:

Shlédnutí utkání ČR-USA

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz