Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Manažerský vánoční dárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marek Marušinec, Abeceda lídra

foto: MangoStar studio

Za svou trenérskou kariéru jsem položil tu samou otázku již několika stovkám lídrů na různých pozicích: Jaké konkrétní pozitivní chování vašeho nadřízeného ve vás zanechalo největší stopu?

Článek

Ve mně trvalou stopu zanechaly velice konzistentní odpovědi v jedné společnosti, která funguje 24/7. Od různých lídrů. Od mistrů směn až po vedoucí týmů.

„Když náš manažer přišel 23.12. a 24.12. do práce, aby zastihnul všechny tři směny a každému zaměstnanci osobně poděkoval za zvládnutí náročné sezóny a popřál hezké Vánoce.“

Nedal jim peníze. Nenabídnul nový benefit. Dal jim něco mnohem cennějšího. Osobní zájem. Uznání k jejich práci. Upřímné poděkování. Také pocit, že i když mohl být se svou rodinou, dal jim najevo jejich důležitost tím, že přišel do práce. Ne za počítač, ale za běžnými zaměstnanci.

Z pohledu manažera možná drobnost, jež ho stála několik hodin jeho času.

Z pohledu zaměstnanců lidský dotek, který v nich zůstal několik let po dané události. Ještě teď mám husí kůži, když o tom píšu. Jejich vděk byl totiž opravdový a vzpomínka trvalá.

Tomuto se říká „líderský kapitál“. Každý takový akt lidskosti, úcty a respektu vám jako lídrům tvoří investici do vztahu se svými lidmi.

Nikdy nevíte, kdy jako lídři musíte „vybírat“. Nařízením, změnou, nepopulárním opatřením.

Tak investujte, kdykoliv se to dá. Nejen na Štědrý den. I když možná o Vánocích je úrok o něco výhodnější.

Mějte hezké svátky!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz