Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Věřte, nebo ne: Rozhodujete pouze vy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Marušinec, Abeceda lídra

Věřte, nebo ne, ale vždy máte příležitost začít.

Věřte, nebo ne, ale vždy máte příležitost začít. Věk, předchozí zkušenosti, pohlaví nerozhodují. Pouze vy a vaše rozhodnutí.

Článek

Věřte, nebo ne, ale většina manažerů neprojde žádným systematickým a cíleným rozvojovým programem na změnu svého nastavení ze specialisty na people managera.

Věřte, nebo ne, ale většina manažerů nemá ve svém okolí skutečné inspirující vzory lídrů. (smutná realita)

Věřte, nebo ne, ale většina manažerů to, co se naučí zhruba do jednoho roku od povýšení, recykluje celou svou kariéru. (síla rutin a zvyků)

Věřte, nebo ne, ale přímý nadřízený ovlivňuje až na 70 % spokojenost a angažovanost svých podřízených. (Gallup)

Věřte, nebo ne, ale rozvoj je běh na dlouhou trať, ne jednorázový trénink. A většina peněz, které organizace vyhodí za jednorázové tréninky, je zmařená investice s minimálním dopadem na změnu chování. (au)

Věřte, nebo ne, ale lídrem se nikdo nenarodí. Vést se dá učit a leadership je možné rozvíjet. (naštěstí)

Věřte, nebo ne, ale rozvoj vyžaduje pozornost, úsilí a čas. Musí trochu „bolet“ a vyvést člověka z komfortu. Odsedět si školení „nadupané teorií“, nebo dobře se cítit na workshopu nestačí.

Věřte, nebo ne, ale vždy máte příležitost začít. Věk, předchozí zkušenosti, pohlaví nerozhodují. Pouze vy a vaše rozhodnutí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz