Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hrubost Čechů nezná hranic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Je neuvěřitelné, jak nevychovaní jsou dospělí lidé v naší zemi. V běžné komunikaci s nimi člověk musí zatínat zuby tak moc, že si vrzání všímají kolemjdoucí.

Článek

Anketa

Potkáváte víc hrubých nebo zdvořilých lidí?
Hrubých
19,1 %
Zdvořilých
65,3 %
50/50
15,6 %
Celkem hlasovalo 173 čtenářů.

Ať už za volantem, na ulici nebo v obchodě, lidé dokazují, že je pro ně výrazně snazší ostatním náladu zkazit než zlepšit. Spousta z nich si negativitu nosí v sobě a emitují ji do okolí.

Jsou prodavači lidi?

Netvrdím, že je tomu tak v celé republice, ale třeba v příhraničí Moravy lidé začínají kontakt na prodejně slovy: „Dejte mi tohle, tohle…“ a na lidskou slušnost v podobě pozdravu vůbec nemyslí. Pokud je člověk pozdraví, často neodpoví, odseknou. Pokud danou osobu upozorníte, že vás nepozdravila, urazí se, řekne, že jste drzí a týden čeká, aby vám mohla vytknout, že ji pozdravíte polohlasně, nebo se jí u toho nedíváte do očí.

Něco potřebuju a ty jsi povinen mi vyhovět

Když za vámi přijde člověk, že potřebuje, aby přes váš pozemek vedly kabely, čekáte slušnost, upřímnost a ochotu. Nečekáte, že vám dotyčný pošle dopis, víc nic, a za půl roku doletí jako blázen s tím, co si to dovolujete, že jste ještě nepodepsali. Skoro to zní, že jste povinni znehodnotit svůj pozemek, protože v tomto případě šlo o vznik věcného břemena. Pokud to neuděláte, jste logicky zákeřná osoba rozvracející společnost a znepříjemňují život slušných občanů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz