Článek
Myslel jsem, že je prostě chyba ve mně. Proto jsem se raději vyhýbal potravinám, které mi dělaly zle.
Poslední přešlap
Naposledy jsem si přidal na seznam zakázaného jídla papriku. Po normální porci k chlebu jsem se do několika hodin tak osypal, že jsem musel k doktorovi.
Nečekaný objev
Stalo se to náhodou. Sousedi, kteří mají pole a sad, nás podarovali jablky. Malé, škaredé, otlučené, akorát tak do buchty. Do buchty šla většina, ale jak jsem je viděl okrájené v misce (Jablka jsem dřív úplně miloval.), neodolal jsem a i přes to, že mi dělají zle, jsem si vzal. Měsíček. Nic se nestalo. Po patnácti minutách další, žádné varovné příznaky.
Po čase a pár experimentech jsem došel k závěru, že podomácku pěstované potraviny na mě nemají ani desetinový účinek potravin koupených třeba v Penny, Lidlu nebo Kauflandu. Po paprice koupené v Lidlu mám vyrážku po celém těle. Pokud je zelenina Bio, je výsledek o dost lepší. Když jím pak třeba domácí rajčata, vůbec žádný problém.
Jak to chápu
Říkám si, že to není jen otravná reakce rozbitého zdegenerované organismu, že tak tělo asi reaguje z nějakého důvodu. Nevím, jestli to s tím opravdu souvisí, ale vím, že mé tělo nechce průmyslové potraviny a já mu je nebudu nutit.