Hlavní obsah
Názory a úvahy

Šedá myš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Myšlena je žena po padesátce. Prý je neviditelná.

Článek

Objevil se nám nový fenomén tzv. šedých rozvodů, a vůbec, kde co po padesátce je šedivé. Žena prý taky. Ještě k tomu myš.

Mluví a píše se o šedých rozvodech. Šedá tu má značit barvu stáří. Rozvod v tomto věku člověk nepáchá proto, aby ukázněně nazul bačkory a usedl do houpacího křesla s kočkou na klíně a televizním ovladačem v ruce, jak by se slušelo a patřilo.

Vzhledem k tomu, že stále častěji jsou iniciátorkami těchto rozvodů ženy, těžko mluvit, psát či myslet o šedých myškách. Šedá myška by seděla doma v koutku a podstrojovala manželovi. Což je přesně to, co tyto ženy dělat nehodlají. Jsou dostatečně sebevědomé a silné, aby si se svým životem dokázaly poradit.

Šedé myšky jsou prý proto, že jsou neviditelné. Možná doma, kde fungují jako domácí spotřebič. Kvalitní a výkonný, ovšem někdo si ho všimne, až když přestane fungovat. Ženy nechtějí být za šedé myšky v žádném věku, navíc v tomto věku už mívají splněno a odchováno, není divu, že jdou za svým cílem.

Je celkem jedno, jestli jdou hledat novou lásku, nový vztah, nebo naopak svobodu jít a dělat si, co chtějí. Obvykle to totiž dobře ví a jdou si za svým cílem. Také ví, co nechtějí, být šedými, přehlíženými myškami.

Někteří muži v tomto věku upřímně žasnou, že nemohou najít vhodnou partnerku, která by je opečovávala, nebo posloužila jako náhradní babička jejich vnoučatům. Není divu, že se ženy do takového vztahu neženou, nebo ho brzy opouštějí. Chtějí žít a bavit se, nepotřebuji být ošetřovatelkami 24/7.

Není to o tom, že by ženy ztrácely svou obětavost ve chvíli, kdy je někdo opravdu potřebuje, je to o tom, že odmítají být zneužívány jako levná pracovní síla v domácnosti, nebo levná chůva.

Že na ženu „jistého věku“, jak krásně říkají Francouzi, nikdo na ulici obdivně nezapísķá? Kdo by o to stál. Sebevědomá žena ví, co chce, a za tím si jde. Obdivné pouliční projevy to určitě nejsou.

Takže na šedé myši pozor, nejsou tak neškodné, jak se na první pohled mohou zdát. Stačí pár triků a z šedé myšky je kočka s pořádnými drápky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz