Hlavní obsah
Umění a zábava

Brněnský Hamlet se opravdu podařil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marie Konupková

Vestibul Mahenova divadla s nabídkou představení Hamleta (ale také zdařilé Gogolovy Ženitby )

„Tak to byl zážitek, že …“ , takto jsme začaly rozhovor s divačkami po skončení generálky divadelního představení Hamlet.

Článek

V novém nastudování uvádí Národní divadlo Brno v budově Mahenova divadla v Brně.

„A bylo to i fyzicky náročné, tři hodiny na scéně…“. Nemohu než souhlasit s pochvalnými komentáři.

Nejsem divadelní kritička, ale divadlo mám ráda a často na divadelní představení do Brna jezdím. A jsou to hned dvě zpracování klasické Shakespearovy hry, které lze v Brně shlédnout. Tu první má již na repertoáru Městské divadlo Brno, netradičně upravenou pro dva herce jako rozpolcenou postavu Hamleta. Nově uváděná inscenace v Národním divadle v Brně zaujme na jedné straně svým obsazením, herci hrají s maximálním nasazením. V roli Hamleta se na generální zkoušce představil skvělý Tomáš David. Jako vždy zejména svým mimořádným hlasovým projevem vynikl v roli Hamletova otce Jan Grygar a také Martin Sláma v roli Polonia.

Scénické zpracování se zdá být jednoduché, technicky dobře zpracované, velmi výstižně doplňuje atmosféru místa děje.

Nelze než popřát všem, kteří se na novém zpracování Hamleta podíleli, za velmi silný kulturní zážitek, který jsem prožila již při generálce. Bravo !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz