Hlavní obsah

Pokrok skutečný a domnělý. Jak touha po nekonečné svobodě vede k nesvobodě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

1087

Všimli jste si demonstrací proti mobilním telefonům? Ne. A proč? Protože užitek mobilů je pro každého zřejmý. To je skutečný pokrok.

Článek

Ale pak tady máme snahu o pokrok, který vyvolává velké kontroverze. A já se domnívám, že za tento pokrok budeme platit vysokou cenu. Stejně jako jsme zaplatili velikou cenu za rozorání mezí, za definitivní vítězství komunismu, jak nám slibovali předkladatelé jediného „vědeckého“ světonázoru a za mnoho vítězství toho, co bylo ve své době považováno za pokrok a svými protivníky za věc, která jde proti lidskosti.

Všimli jste si, jak zmizelo slovo multikulturalismus z češtiny?

A přitom to bylo tak pokrokové slovo. A na co dojela tak krásná myšlenka?

Každá na oko krásná myšlenka dojede na setkání s realitou

Totéž se stalo komunismu, fašismu a všem dalším pokusům o nastolení pohádky. Která předtím způsobila smrt a utrpení mnoha lidem. A teď je čas, abychom uviděli, že multikulti byla pohádka. Která popírá přirozenost člověka. A tak se ideologie míru mění ve svůj opak. A důsledkem snahy o „pokrok“ je návrat zpět.
Protože teď máme výsledky pokroku: Masakr v Solingenu, v německých městech roste počet loupežných přepadeni a mnoho dalších. Zajímavé ale je, že když jsem hledal příklady pro svá tvrzení, 26.8.2024 v 16h na Seznamu nebyl ani jeden. I když hledáním na internetu jsem zjistil, že v 15:18 vyšel článek, že byl zadržen podezřelý. Zajímavé. I když stále tvrdím, že v ČR neexistuje cenzura, faktem je, že když chcete něco hledat, tak to až podezřele rychle zmizí ze Seznamu. A už v 16:03 je na Seznamu článek, který vidí následek, ale úplně popírá příčinu.

Dopsáno druhý den: A najednou je jako úplně první článek v Seznamu: Masakr v Solingenu je začátek, Německo čeká mnohem větší hrůza, varuje expert. Který nepojmenovává příčinu, ale aspoň řešení v rámci možností: „Je zřejmé, že to, co děláme v oblasti integrace, nestačí. Musíme si odpovědět na otázku: Chceme udělat více pro to, abychom tyto lidi integrovali, nebo se nám to nedaří a musíme přijmout méně lidí. Toto rozhodnutí musejí přijmout politici, místo aby se ztráceli v debatách o délce čepele.“ Ale čím déle budou politici váhat s řešením, tím bude sílit přirozená obava a pak zvítězí síly, které nebudou váhat a s žádným migrantem se nebudou párat. A to všechno proto, že jsme chtěli být soucitní se všemi. A pak se můžeme dostat do stavu, ve kterém před rokem 1939 byla téměř celá Evropa, kdy téměř nikdo nepomáhal lidem, které v důsledku toho čekala smrt. Přičemž já jsem pro zlatou střední cestu – pomožme těm, kteří dají přednost svému i našemu životu před svým náboženstvím, které říká, že cílem každého muslima je vítězství islámu. Vím, že to není fér. Ale pak musíme žít ve „fér“ společnosti, kde může každý zabíjet druhé ve jménu „Allahu akbar“, protože tato společnost se neumí zbavit ani lidí, kteří nám jsou nebezpeční.

Putin využívá našich slabostí

On je nezpůsobil. A dokonce se domnívám, že kdybychom my Západ tak moc nepospíchali si zničit životy svým progresivismem, tak by Putin možná ani neviděl tak moc naší slabost a tudíž by si ani nedovolil zaútočit na Ukrajinu.

Protože když je střed ČR někde na Vysočině a jedna půlka lidí ho začne hledat v rámci pokroku v Teplicích, tak je přirozené, že se objeví druhá část obyvatel, která ho začne vidět někde u Opavy. Protože je přirozené, že když polovina naší společnosti začne věřit hlouposti, že střed ČR je v Teplicích, tak ho druhá půlka začne vidět přestřeleně až moc na východě. A pak zjistíme, že když uděláme aritmetický průměr středu v Teplicích a u Opravy, tak se dostanete blízko ke skutečnému středu. Zatímco nemusíme dělat aritmetický střed mezi autem a koněm, protože auto je rychlejší, než kůň a proto je auto známkou skutečného pokroku. A kůň je známkou naší oddanosti k přírodě. Zatímco kdyby tady byla snaha zabít všechny koně, tak by na jejich obranu přidali i lidé, kteří v životě koně neviděli.

Jak poznat přirozený pokrok

Protože když je to přirozený pokrok, tak proti němu nikdo neprotestuje. Protože mě je jedno, jestli si můj soused pořídí mobil nebo ne. Ale když si k sobě pozve skupinu lidí, kteří dělají u něho doma bordel, tak zavolám policii, abych sousedovi i sobě pomohl. A když soused říká, že jemu se to takto líbí a pošle policii na mě, že mu tím beru svobodu, tak je už jasný důvod, proč jsou pořád silnější a silnější antisystémové strany. Protože ony si jen chtějí udělat pořádek doma.
Proto nejsou demonstrace proti mobilům. Ale když se k tomu „pokroku“ musíme prohádat, tak to asi není přirozený pokrok, ale snaha o podřízení reality naší pohádce. Přičemž čím víc tlačíme na jednu stranu, tím silnější vyvoláváme protitlak. Až najednou ten protitlak nás hodí na druhou stranu. A najednou budeme rádi, když střed ČR bude někde u Trenčína.

Proč nikdo nevidí, že kyvadlo dějin funguje?

Uměle a násilím vytvářená iluze harmonie v Jugoslávii vedla k válce. Zatímco mezi ČR a SR nebyla harmonie utvářená násilím a tak jsme se mohli rozejít v míru.
Když věříme, že máme 70 pohlaví, tak riskujeme, že vládu převezmou síly, které budou zabíjet gaye. A děláme všechno pro to, abychom se stali snadnou kořistí těch, kteří kašlou na naši slabost a budou si vážit jen naší síly. A čím více budeme trvat na svém názoru, tím silnější zbraně dáváme do rukou lidem, kteří s vaničkou vylijí i dítě. A nejvíc na to doplatí právě lidé, kteří svou nejistotu dávají najevo tím, že se nejsou jistí svým genderem.
Dokud neřekneme trans lidem, co změna pohlaví znamená ve skutečnosti, tím více na nás budou naštvaní, až jim to nepomůže a budou se ptát, kdo to dovolil a kdo je k tomu pobízel.
Víte, že díky této lži (pravdě dle progresivistů) pan Musk zabránil Ukrajině, aby mohla provést útok na Krym? Protože pan Musk se zlobí na progresivisty, že díky nim ztratil svého syna. A tak původně Ukrajině pomáhal zdarma, protože viděl, že slabší je napaden silnějším.

Ale pak uvěřil propagandě pana Putina a došlo mu, že v Rusku by se mu nic takového nestalo, protože tam je změna pohlaví zakázaná. A od té doby Ukrajině nepomáhá srdcem a když může, tak jí naopak uškodí.
Tento miliardář má tolik moci, že může rozhodnout válku na Ukrajině. A my nevidíme, že my sami jsme si způsobili stav, že tady je pátá kolona, která fandí Putinovi ne proto, by chtěla režim jako v Rusku, ale protože je hluboce odmítaná námi. Takže se není co divit, že se cítí cenzurovaní, i když objektivně tady cenzura není.

Kdo může za nepořádek v rodině?

Rodiče nebo děti? Doufám, že se shodneme na tom, že děti jsou menší a tudíž rodiče mají za ně zodpovědnost. Ale proč to neplatí pro progresivisty? Když se domnívají, že jsou dál, než zbytek společnosti, tak by měli nést i větší díl zodpovědnosti za společnost. A jestli toho nejsou schopni, tak jsou spíše dětmi, které si chtějí vydobýt něco, co je pro jiné členy společnosti neúnosné.
A je vůbec někdo mezi politiky, kdo je dospělý? Protože v nepřítomnosti dospělého se nevychované děti organizují do gangů, kterým my říkáme dnes říkáme politické strany. A tyto gangy se vyznačují tím, že svému gangu fandím, ať dělá cokoliv. Jestli máte problém se slovem gang, tak si ho zaměňte se slovem fotbalový klub. Když jsem fanouškem Slavie, bojuji za ní, i když je její špatná. Zatímco politickou stranu volím, když mě svou politikou zastupuje a nevolím, když dělá politiku, kterou nechci.
A důsledkem zgangovatění naší politiky je skutečnost, že když se vám nelíbí politika Fialovy vlády, tak jste NĚKDY pro jisté lidí, kteří neumí číst, Babišovec. Ale když se vám nelíbí ukňouranost pana Babiše, tak trpíte VŽDY „fialovým nádorem“. A ještě zatím jsem se nesetkal s člověkem, který volí pana Babiše z rozumných důvodů. A proto mu téměř neubývají voliči. Zatímco voliči pětikoalice ji volili, protože doufali v jinou politiku. A tak voliči ubývají a tím dokazují, že je to zatím ještě víc politická strana, než gang.
Zato téměř vždy jsou voliči pana Babiše pro něho, protože věří, že je Fiala okrádá. Aniž si dokážou představit, že jsou i další možnosti. Že mohou volit i jiného politika, než Fialu nebo Babiše. Což dělám já neustále, protože v každých volbách volím nejmenší zlo.

Svoboda

Ale zůstala ve mně komunikace s jedním pánem, který řekl: „Běžte už s tou svobodou do pr…“ Protože svoboda se mu spojila se systémem, kde je „5 milionů exekucí a kde je 300 tisíc bezdomovců“. A to vše kvůli tomu, že naši exekutoři se chovají jako lichváři. A my neumíme udělat systém svobody, kde bude každý dluh zaplacen, ale nebude to lichva. Kde bude zločinec potrestán, i když se bude ohánět svou rasou jako důvodem, pro který se nemá soudit.

Ale to je asi nemožné ve společnosti, ve které se vyplatí si hrát na oběť.

Poznámka pro editory: Tento článek má pořadové číslo 2. Jsem zvědavý k jakému číslu společně dojdeme, než si ho někdo z vás všimne.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz