Hlavní obsah

Akce Traktor přichází z Kremlu aneb potřebujeme Rudý Úděl, ne Green Deal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Radek Bartoníček

Neberte nám svobodu pěstovat palmy a sklízet banány! Praha je Green Deal!

Kdyby Evropská unie nebláznila, na jihu Moravy by se už příští rok klidně mohly pěstovat palmy a banány! Proč se nám do toho pletou, Moskva má pravdu.

Článek

Tak už to v pondělí 19. února začalo, ta revoluce. Zemědělci vyrazili do Prahy na traktorech, protože Praha je Green Deal a Green Deal je blbost. O den dřív, v neděli, za jarně teplého únorového počasí vyjel spolek Český motovlastenec, naše domácí odnož Nočních vlků, aby vyjádřil neutuchající podporu zemědělcům na Moravě.

Podle uniklých informací Bezpečnostní informační služby má zemědělský protest krycí jméno Traktor přichází z Kremlu neboli Red Deal (Rudý úděl). Pro naše zemědělce ji pořádá hrdý agrobaron Zdeněk Jandejsek a další hrdí Češi jako odborový předák Bohumír Dufek nebo jistý státem pronásledovaný Vidlák.

Jandejsek je místopředsedou nedávno založeného Hnutí Jasný Signál Nezávislých (JaSaN) a skutečně má pádné důvody si stěžovat. Jeho firma Rabbit TŠ je na tom prachbídně. Podle výroční zprávy z roku 2022 činil její čistý zisk jenom 113 milionů, o pouhých 30 procent víc oproti roku 2021. Tržby činily ubohé 2,6 miliardy, tedy jen o 28 procent víc než rok předchozí. Dotace v roce 2022 byly mizerné, ani za řeč nestály, na investice slaboučkých 22 milionů, dotace ministerstva zemědělství na kuřata jen 15,5 milionu. Prostě bída s nouzí, není to k životu.

Kremlem organizovaný výlet do Prahy přilákal poměrně dost traktoristů, neboť na naftu jim přispívá jak greendealová Evropská unie, tak samozřejmě i čeští spoluobčané.

Podle dobře informovaných zdrojů z Fialovy vlády chtěl na traktor sednout i Marian Jurečka, je to jeho nejoblíbenější dopravní prostředek, jenomže Petr Fiala, který papíry na traktor nemá, mu to sobecky zarazil. Škoda, Jurečkovi mohla stoupnout popularita.

Někteří méně informovaní občané nechápou, oč se v protestu jedná, proč míří právě proti Green Dealu. Tak za prvé je Green Deal výmysl Bruselu a my si to chceme dělat hezky česky, po našemu. Za druhé je potřeba si uvědomit, jaké záměry Brusel má. V rozhovoru s Petrem Hájkem, bývalým mluvčím Václava Klause, Jandejsek přesně odhalil, oč světové generalitě jde: chtějí „lidi zbavit rozhodování, dát jim karty, čipy, pustit jim jen to, co chceme“. Dále generalita chce, aby na světě nebylo deset miliard lidí, ale jen dvě až tři miliardy. No, tak to je fakt na traktor.

A teď konkrétně ke Green Dealu, tedy evropskému boji proti oteplení. Máme nejteplejší únor za mnoho let a teplo není špatné. Ve světě frčí palmový olej. Pokud by EU nebláznila a nebránila oteplení, mohly by se snad už příští rok na jihu Moravy pěstovat palmy. Motovlastenci taky preferují teplé počasí. Mohli bychom pěstovat banány a kokosové ořechy, nemusely by se dovážet. Jasný plán.

Moskva to s námi myslí dobře, jen prohlédnout a sednout na traktor či kombajn. Proč se od akce Rudý úděl distancovala Asociace soukromého zemědělství, a dokonce i Agrární komora, zůstává záhadou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz