Hlavní obsah
Satira

Andrej dá Česku všecko, 200 miliard a víc. Kolik Fiala? Nula, nula, nic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální Facebook hnutí ANO

To, k čemu se Andrej zavázal, u nás nemá obdoby. Nemá.

Tak velkorysý dar, a stejně se Babiš nezavděčí, může se udávat, ale nikdo to neuzná. A on? Nepoleví a nepoleví. Ruce mu líbat, holoubkovi, sedřené ruce mu líbat.

Článek

Závist, závist, závist. Každý miliardář, který si své jmění krvavě vydřel, roky si od úst utrhoval a pro pírka přes plot skákal, to zná. U nás nejvíc a nejbolestněji… no, kdo jiný než Andrej Babiš?

Muž, který se obětuje. Odešel ze Slovenska, aby zachránil Česko. Dřel, spolupracoval, aby mohl dávat. A v nouzi nejvyšší, když vláda nemá na důchody, přišel s oznámením Česko, pro Tebe všecko. Ano, má tam to velké T, Tak Moc Si Česka Váží.

A hned se na něj sesypali závistivci, posmívají se, že prý Rusko, pro tebe všecko. Kolik Andrej věnoval ruským samoživitelkám? Co dal Rusku? Ani toho pitomého Nikulina jim nedal, ani Čapák, ale všecko marné, nezavděčí se.

Pojďme na to, co všecko už Andrej dal Česku a Ukrajině? Tak předloni 10. dubna Plavbu radosti pro ukrajinské a české (ano, „a české“) samoživitelky, on na „naše lidi“ nezapomíná, on ne. Po vypuknutí války na Ukrajině sám zaplatil převoz jednoho tisíce (1000 ks) volyňských Čechů do Česka.

Jako politik posílá své platy do nadace Agrofertu, a zase jdou rovnou na potřebné. I svou manželku ztrácí, tak moc se věnuje vlasti. Ale kdo to ocení?

Zeptejme se jinak: co dal Fiala? Kolik platů? Kde je jeho Plavba radosti, kde má tisícovku svých volyňských Čechů, kde je jeho charita, jeho láska k vlasti?

Nu, a teď to přišlo, teď se musí premiér chytit za nos. Babiš se rozhodl: Česko, pro Tebe všecko. Chápete, co to znamená? Podle časopisu Forbes činila loni hodnota Andrejova majetku 170,1 miliardy korun. Za rok poskočila o 62,3 miliardy, takže letos už to bude silně přes dvě stovky miliard!

Chápete, co znamená slib Česko, pro tebe všecko? Dvě stě miliard plus! Není divu, že chce Monika rozluku, když Andrej dá vše na oltář vlasti. Kolik dá Fiala? Aspoň ten milion z té své družstevní záložny? Nula, nula, nic dá.

Andreji, děkujeme, tvé sedřené ruce líbáme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz