Hlavní obsah
Satira

Je Andrej Babiš ruská bakterie, nebo není? Ona sama to popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální Facebook Andreje Babiše

Trio zasažené ruskou baktrérií. Na první pohled zcela zdraví jedinci.

Je zjevné, že se bacil Babiš lavinovitě šíří. Nelze nevidět, že vytváří rozsáhlé kolonie, kde nakažení vykazují velmi typické a velmi podobné příznaky.

Článek

Největší záhada české politiky: je Andrej Babiš ruská bakterie, jak vyzkoumali ukrajinští bakteriologové, nebo není, jak tvrdí sama baktérie?

Jde o poměrně novou ruskou bakterii, která se projevuje náklonností ke všemu současně ruskému. Napadá a oslabuje všecko neruské, natožpak protiruské. Nedá se snadno odhalit. Sama sebe ráda popírá, obvykle slovy „nejsem baktérie“, „nejsem proruská“, „chci mír“. Jedná se o bakterii mimořádně nakažlivou, stačí jeden nositel a nakazí celý řetězec dalších. Penicilin na ni nezabírá. Napadení se navíc brání cokoli užívat, považují se za zdravé.

Patogenní bakterie Babiš je ve svých projevech typická. Na ukrajinský seznam reagovala slovy „považuju to za mimořádnou ohavnost a hnus,“ s čímž se dá souhlasit. Pak však dodala „já i celé hnutí ANO od počátku války stojíme na straně Ukrajiny a podporujeme ji“. Pečlivě se skrývá, aby nebyla vyhubena, neumí však zapřít ty, které nakazila. Podle bakteriologů je příznačné, že bakterie Babiš (BaBa) říká „já i celé ANO“, mimoděk tím prozrazuje, že jde o rozsáhlou kolonii postiženou stejným typem nákazy.

Pokud není léčen, BaBa svého nositele čím dál víc ovládá. Skrývá se, ale zároveň se musí projevovat. Schovává se, říká „stojíme na straně Ukrajiny“, ale zároveň nemůže sebe samu popřít. Příklad? Jakmile narazí na něco, co Rusko ohrožuje, musí okamžitě reagovat.

Typicky jde o nákup stíhaček F–35. Pro mateřské Rusko představují ohrožení. Bakterie proto na stíhačky útočí. V rozhovoru pro Právo BaBa mluvila o hotové dohodě na nákup F-35. Zjevně si nemohla pomoct: „Nevím, jestli můžeme od dohody odstoupit, když se nebude plnit. Ta letadla nepotřebujeme, nesoutěžila se… NATO je obranný pakt. Potřebujeme něco na obranu, jako je izraelský Iron Dome, tím myslím nějakou formu protiraketové obrany. F-35 není letadlo na obranu. Je to útočné letadlo.“

Na své hostitele bakterie působí různě. Nakažená exministryně Alena Schillerová kudy chodí, tudy blábolí o míru, „nechceme válku, chceme mír“. Podle biologů se u ní nákaza pravděpodobně začíná již mírně projevovat, ale patrné je to pouze na fotografiích. Zřejmě proto intenzivně používá photoshop.

Hostitelem je i exministr Karel Havlíček. Pozoruhodné je, že aktivitu bakterie u něj tlumí přítomnost velšteriéra a venkovní nádražní budovy. V jejich blízkosti se mu uleví. Jakmile je ale pes a nádraží pryč, bakterie začne řádit. Patrné to je na jeho řeči, mluví nepřetržitě, chrlivě, nesouvisle, stále dokola.

Jak bacil odstranit? Co by Babiše a jeho kolonii vyléčilo? Odpověď by byla na Nobelovu cenu za medicínu. Podle některých pozorování se však hostitelé brání jak cestě do Ruska, kam by klidně mohli ihned vyrazit vyjednat mír, tak cestě do Kyjeva. Možná by pobyt v Avdijivce nebo Bachmutu bacil BaBa zničil, nevíme, ale předpokládáme to.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz