Hlavní obsah
Satira

Klaus je zmatený, nechápe roli Babiše, Zemana a Rusů na výhře Pellegriniho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální Facebook Institutu Václava Klause

Nemá na exprezidenta zhoubný vliv sladké mlsání?

Dále se exprezident zjevně domnívá, že na Pražském hradu nesedí generál Petr Pavel, ale jistý Aspen Institute. Jeho stav budeme dále pozorně sledovat.

Článek

Exprezident Václav Klaus gratuloval Peterovi Pellegrinimu: „Blahopřeji Slovensku, že si dobře zvolilo. Závidím Slovákům, že si zvolili člověka k obrazu svému, že neposlouchali rady chytrých a mocných ze světa, a zejména z České republiky. Závidím Slovákům, že si zvolili svého člověka a ne Aspen Institute…“

Smutné je, že Klaus urazil jak domácí, tak zahraniční „chytré a mocné“, kteří jsou s ním přitom na jedné lodi (на одном корабле). Na pováženou pak je i jiný fakt: zjevně se domnívá, že byl u nás na Hrad zvolen Aspen Institute, nikoli Petr Pavel. Zároveň však víme, že popírá globální oteplení, což v těchto dnech také o čemsi svědčí.

Jak Klaus urazil kolegy? Je známo, že Rusko udělalo hodně pro zvolení Pelleho. Však taky agentura RIA Novosti volbu chválila slovy „Pellegrini se zasazuje o ukončení bojů na Ukrajině“ a ocenila, že „projevil obavy“ ohledně dodávek munice Kyjevu. TASS jej označil za „podporovatele rychlého řešení konfliktu na Ukrajině“. Co proti Rusku Klaus najednou má? Měla by snad být Moskva znepokojena?

Rozčarováni jsou i Babiš a Zeman. Oba Pellemu pomáhali, co chce Klaus víc? Zeman na Facebooku sdělil: „Petera Pellegriniho jsem několikrát veřejně podpořil, a proto mně dělá velkou radost jeho vítězství. Sledoval jsem volby až do půlnoci a jsem velmi rád, že dopadly tak, jak dopadly.“ Tak jaképak že Slováci neposlechli rady? Poslechli!

I Babiš se zasadil. Pelleho jel podržet rovnou z dovolené na Maledivách do Blavy, kde pravil: „Bojovali jsme spolu za naše lidi. Byli jsme svrchovaní premiéři, nebyli jsme žádné podržtašky, nikdo nám nic nediktoval.“ Slováky ujistil, že Pellegrini není podržtaška Fica, udělal, co mohl.

Pravda, setkal se tam s Jozefem Banášem, který setkání moderoval a byl Ústavem pamäti národa též popsán jako agent StB, krycí jméno Lotos. Lotos se tedy setkal s Burešem, jistě si měli co povídat. Ale setkání kolegů z StB nemění nic na tom, že je od Klause nefér roli Babiše, Zemana a Rusů snižovat. Závidí i jim, nejen Slovákům?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz