Hlavní obsah
Satira

Okamura je nové vtělení Ježíše, udělal zázrak

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook Tomia Okamury

Tomio Okamura

Hallelujah! Prorok Tomio nevyměšuje, nespí, má nejvyšší hladinu testosteronu, můžete si o něj nabít baterii do auta.

Článek

Konečně! Konečně našla česká politika obsah a směr, konečně jdeme někam. A konečně, konečně byl oceněn i průkopník a bojovník za svobodu a demokracii, tolikrát okopávaný a posmívaný, na Pitomia neprávem překřtěný Tomio. Všem vytřel zrak, všem vytřel sluch. Borec na konec.

Ve sněmovně, u pultíku překonal vlastní rekord v délce vystoupení a projevu, dokázal nepřetržitě hovořit 10 hodin a 44 minut. Fantastické. Porazil i svého budoucího parťáka Andreje, který zvládl mluvit pouze 3,5 hodiny, třetinu času co novodobý český Sómadéva, vodopád příběhů.

V SPD Tomio vzbudil velikou bázeň a úctu, uctívání. Jeden z kronikářů sekty zapsal do knihy Velkých stranických událostí toto: „Na počátku byly Slova a ty Slova byly u Tomia a ty Slova byly Tomio. To bylo na počátku u Tomia.“

Je zřejmé, kým se Tomio stává. Cituji z jeho jedenáctihodinové řeči: „Kdo je oním pastýřem, jenž má podle Masaryka vést ovčinec? Tady bychom se přiklonili k výkladu Dokulila, který usuzuje, že tím pastýřem je Ježíš, kterého Masaryk chápal oproštěného od veškeré teologické interpretace. Je jím Ježíš lidský, smrtelný, kterého by lidé měli následovat.“ Chytrému napověz, hloupého trkni: Tomio je podle espéďáckých vykladačů písma novým vtělením Krista.

Žádný velký prorok se neobejde bez zázraku. Zázrak, který Tomio předvedl, byl zaznamenán kamerami České televize, není tedy pádnějšího důkazu o pravosti miráklu. Tomio dokázal skoro 11 hodin nevyměšovat, přitom pravidelně doplňoval tekutiny. Lil do sebe jednu balenou vodu za druhou jakoby nic.

Ocenění se dočkal, jak to u proroků bývá, od ženy. „Vy a pan Babiš máte skvělý močový měchýř,“ vyznala veřejně, v televizi Danuše Nerudová. Zázrak však odmítl uznat europoslanec a katolík Saša Vondra: „To mi neříkejte, že jste nečůral. Vy jste musel mít plínky nebo nějaký pytlíček,“ snažil se závistivě shodit zázračný výkon.

Prorok Tomio jej ale setřel: „Já žádné plínky nepotřebuji. Já jsem plně připraven, nemusím ani spát, lékaři mi diagnostikovali, že mám nejvyšší hladinu testosteronu, která je prý ještě zdravá. Jsem plně energický…“ Všecko znaky vyšší moci: nemusí spát, nemusí močit, nejvyšší hladina testosteronu, energický tak moc, že si o něj můžete dobíjet baterii do trabantu. Hallelujah!

V pětikoalici nyní začali trénovat vytrvalostní řečnění, odmítli však naverbovat Kalouska. Nechápou, co se stalo. A nechápou, co je čeká. Tomio totiž zjistil, že v roce 1977 texaský senátor Bill Meier argumentoval 43,5 hodiny proti zákonu o odškodnění zaměstnanců. A prorok SPD se nechce nechat zahanbit nějakým Texasanem. Sněmovnu čeká další zázrak. Českou politiku další impulz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz