Hlavní obsah
Satira

Svoboda pro černý kašel! Nikdo nesmí pražskému primátorovi nařídit izolaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální Facebook Bohuslava Svobody

V těžkých dobách přijde primátor - lékař s černým kašlem a kašle a kašle a kašle…

Jak užívat antibiotika podle Bohuslava Svobody (ODS)? Berou se vždy jen „tři dny, čtyři dny pauza a zase čtyři dny, je to úplně nové“, oznámil. Tak se toho držte.

Článek

Roznášel primátor za ODS Bohuslav Svoboda (80), lékař, gynekolog a porodník, černý kašel? Špatně položená otázka. Správně otázka zní: hájí Svoboda svobodu, je Svoboda svobodný? Nemá být aspoň primátor hlavního města svobodný? Kdo, když ne on? Kdy, když ne teď? Má snad nějaká baktérie, černý kašel právo zavřít Svobodu do izolace? Svobodu, který maká pro naše dobro i pod antibiotiky?

Pamatujete na tu reklamu na Olynth – svoboda pro nosy? Tak teď máme novou: Svoboda pro černý kašel!

Jak by vůbec mohl být primátor za ODS nakažlivý? Absolutní protimluv. Ale hygienici to řeší. Ředitelka jihočeské hygieny Kotrbová tvrdí, že člověk nakažený černým kašlem nesmí mezi lidi, když užívá antibiotika; tací jedinci prý mají „nařízenou izolaci, tedy musejí zůstat doma“, a to na sedm nebo deset dní.

Ministr zdravotnictví Válek (TOP 09) má jiný názor (a o názor dnes jde na prvním místě). Podle něj u černého kašle platí, že „pokud pacient bere antibiotika, je 5. až 7. den neinfekční“ A „tedy 5. den již nehrozí, že nakazí okolí“.

Jeden tvrdí pět, druhý deset, co sám Svoboda? Ve středu řekl členům sněmovního zdravotnického výboru: „Jsem těsně po odléčení pertuse (černého kašle). Přišel jsem, protože už mám šest dní antibiotika, čili nejsem infekční, jak mě ve škole učili, doufám, že dobře. Ale dobře mi není. A abych tady řešil takovou prkotinu, to fakt nejsem ochotnej.“

Správně on: černý kašel je prkotina, občas na něj někdo umře, ale to vám taky může zaskočit jablko a udusíte se, že. Budeme jíst jablka v izolaci?

Minulé pondělí, 4. den antibiotik, šel primátor na jednání rady hlavního města, kde sedělo 30 lidí v zavřené místnosti. V úterý, 5. den antibiotik, podepsal smlouvu o přistoupení Prahy do sítě ICORN. Jeho mluvčí oznámila „primátor není infekční“. A ta to snad sakra ví!

Svoboda se i jako politik věnuje farmaceutické vědě. Poslancům řekl: „Já jsem se vzdělal. Bere se to tři dny, čtyři dny pauza a zase čtyři dny, je to úplně nové.“ Takže pozor, antibiotika nově berte 3 dny, pak 4 dny pauza a zase 4 dny. Pěkně, svobodně!

Je Svoboda papaláš? Pokud je papaláš svobodný…

Závěr? I když byl Svoboda infekční, což 4. den byl, nějaké pitomé baktérie nebudou modrému, nikoli černému, primátorovi diktovat, kdy může ven a kdy ne. Howgh.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz