Hlavní obsah
Satira

Východní hurikán Tomio míří do Strakovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

V pátek třináctého řekl Okamura ve sněmovně: „Máme ambici být v příští vládě a zjednáme znovu pořádek tak, aby český občan byl na prvním místě.“ Chtít být ve vládě znamená mít připravené ministry. Proto začal Tomio sestavovat vládní tým.

Článek

Najít potenciální ministry v SPD je hračka. Zásadní otázka však zní: čím bude Okamura? Vládnout hodlá s Babišem, cílí tedy na vicepremiéra. Zvládne cokoli, jak ví každý, kdo ho slyšel mluvit ve sněmovně. Rozhodl se však, že změní systém ministerstev.

Pro sebe chce ministerstvo pro práva menšin (MPPM). Kupříkladu „cikáni“ by dle něj měli usilovat o vlastní stát a „Česká republika měla demokraticky podpořit jejich vystěhovalectví do země, odkud pocházejí jejich prapředci“. Klíčový bude pojem „demokraticky podpořit“. Podobný program má pro Ukrajince.

Zároveň chce být ministrem pro rušení pomníků a svobodu slov (MPRPSS). Začne pomníkem v Letech, neboť „mýtus o romském koncentráku je podle dostupných informací lež. Byl tu pracovní tábor pro osoby, které se vyhýbaly řádné práci…“ Pro svobodu slova a vyšší sledovanost si vymínil pořad v ČT, kde bude mít denně od 17 do 23 hodin relaci Svobodný vstup TO (SVTO).

Dvojkou v SPD je Radim Fiala. Ten by měl řídit ministerstvo pro czexit či čevyzd (Чешский выезд, Češskij vyjezd) a přímou demokracii (MPČPD). Údajně má již vybrané náměstky, mají se jimi stát matrjošky Pavljuk a Vasiljev (nepotvrzeno). Zároveň se Okamura rozhodl, že Fiala bude pracovat jako velvyslanec Ruska v Praze, Moskva souhlasí.

Trojministrem se má stát i Radek Koten. Povede ministerstvo pro zákaz mikrovlnek a ochranu ledniček před EU (MPZMOLPEU), neboť jako jeden z prvních upozornil, že mikrovlnná trouba je stroj, který nás pomalu zabíjí, proto ji Rusko v roce 1976 zakázalo. Ledničky podle něj chce zakázat Brusel. Řídit bude i ministerstvo pro záchranu světa před Němci, ilumináty a USA (MPZSPNUSA). Jeho třetí ministerstvo ponese název Rusko je náš opravdový přítel (MRJNOP). Koten zatím přemýšlí, zda MPZMOLPEU rozšíří o ochranu před chemtrails.

Ministerstvo kultury Okamura přejmenuje na ministerstvo české kultůry a nezabrušování (MČKůN), povede je Míla Rozner, loni v dubnu podmínečně odsouzený za trestný čin popírání genocidy (zpochybnil koncentrák Lety). Rozner má v plánu zrušit Národní muzeum a vést i ministerstvo školství, kde se chystá zavést předmět Jediný Pravdivý Názor o Genocidě.

Okamura ví, že to bude těžké, ale hodlá obsadit i ministerstvo financí, kam posadí svého poradce a neúspěšného dobyvatele Národního muzea Miroslava Ševčíka, jakmile bude vyhozen z postu děkana Vysoké školy ekonomické.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz