Hlavní obsah
Satira

Zaorálek soupeře v eurovolbách smete jak americký radar v Brdech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Velmi zlá zpráva, malér pro všecky české ambiciózní politické strany a hnutí: Lubomír Zaorálek se vrací, stal se lídrem kandidátky Sociální demokracie (SOCDEM) do Evropského parlamentu (EP).

Článek

Přiznejme si to hned na začátku, proti tomuto fenomenálnímu generátoru slov, který se v počtu vychrlených vět vyrovná i Kájovi Havlíčků, nikdo nemá šanci.

Tohle je socdemácká facka vlepená do tváře Vondrovi (ODS), Kolajovi (Piráti), Nerudové (STAN), Dostálové (YES). Snad leda Mach (okamurovci) mu teoreticky může čelit. Šéf SOCDEM Michal Šmarda měl při výběru stejně dobrou ruku, jako když přimalovával na plakát (je na něm on a Fiala) premiérovi fixkou čertovské rohy. SOCDEM by prostě vzhůru k nebesům, a my zde zemí spjatí.

Zaorálkův návrat musel vyděsit i Američany. Ti se dodnes nevzpamatovali z toho, jak jim Mistr Zao, proslulý šachovými partiemi s Velmistrem Milošem, zatrhl vybudování radaru v Brdech. Dnes my, Češi, vidíme, jak nesmírně prozíravý, do budoucnosti vyhlížející krok to byl. Radar znamená „bránit se“, a když se země brání, jak vidíme na Ukrajině, tak ji rozmašírují na cucky. MÍT RADAR, TAK UŽ NEMÁME BRDY, mohl by si dát Zao směle na billboard.

Pro Američany musí být doslova tragické, jak Zao nyní odvážně a opět prorocky brojí proti stíhačkám F-35. Vůbec je nepotřebujeme, ubráníme se přece mírovými iniciativami, jak by řekl jistý V.K. chcememírismem!

Kdyby na nás Rus udeřil (na nás, nikoli na Lubomíra, proti svým věrným spojencům oni nic nemají), dáme jim Moravu, Slezsko, Čechy a zbytek si necháme. Mír je to nejcennější, co máme, cennější než život. Být Zao poradcem Zelenského, jistě by mu pošeptal to, co má na svých bannerech: Tvrdě proti terorismu, ale nikoli za cenu globálního konfliktu: lidskost proti sobectví. Sobec Zelenský obětuje lidi, Ukrajince. A nám svou sobeckou zaťatostí zdražil plyn. Je to tak.

Antiradar umí radit a má radu i pro Evropu: musí se změnit, aby přežila. Tak třeba radí toto: „Evropa musí přestat být v zahraniční politice pokrytecká a říkat, jaký je Orbán zloduch, že nechce Ukrajinu v EU,“ řekl. Ukrajině se podle něj musejí přestat vyprávět pohádky. Ne ty ruské, ale naše pohádky o tom, že ji vezmeme do EU. Nevezmeme. Vždyť je celá zmasakrovaná, kdo by o ni stál, proboha?

Zaorálek razí takový moderní, široce rozkročený socialistický realismus, který se až podivuhodně podobá představám Mistra Tomia, Mistra Orbána a samo sebou i Mistra Babiše. Kdyby to klaplo, Mistr Zao může za dva roky zase vládnout se skupinou YES a jejím frontmanem Andym. Zvýší důchody, zlevní plyn a vyjednají ten mír s Mistrem Puťkou. V první fázi mu nechají Ukrajinu, v druhé fázi pobaltské státy, pak Polsko, s Mistrem Viktorem vytvoří Vostóčnoje křídlo Evropské unie a pak…

Místo předražených F-35 budeme mít Suchoj Su-57 na všech letištích a úplně zadarmo. Kdepak Kalousek, Zaorálek by měl koalici Spolu děsit. Roztrhne ji jak prase ruksak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz