Hlavní obsah
Aktuální dění

Eurovýprask pro SPD a Piráty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Novotný AI / Microsoft Designer

porážka ve volbách

Babiš a Fiala jsou spokojeni, Okamura se nemusí s SPD příště dostat do sněmovny.

Článek

Když jsem si sednul k nedělním politickým diskuzím v televizi, byl jsem natěšený. Politici si jistě dělají interní průzkumy a na rozdíl od nás občanů jistě znají výsledky voleb dřív. Tak jsem chtěl odhadnout, jak to dopadlo podle projevů jednotlivých diskutujících.

V Otázkách Václava Moravce seděla Markéta Pekarová Adamová, Radek Vondráček a Lubomír Zaorálek.

Markéta Pekarová Adamová působila sebejistě, zato Radek Vondráček působil smířeně s osudem. Na otázku, zda byly volby referendem o současné vládě, začal Vondráček vysvětlovat, že volby do EU parlamentu jejich voliče příliš nezajímají, že voliči ANO chápou důležitost voleb do poslanecké sněmovny. Volby do EU přece nejsou tak důležité…

Srdce mi poskočilo radostí. To nevypadá na ANO tsunami.

Lubomír Zaorálek byl jako vždy příšerný. Nejdřív vysvětloval, že českého eurokomisaře by měl dělat nějaký zkušený politik, třeba bývalý premiér, nebo ministr. Že by si o tu funkci sám říkal? Dále vysvětloval, že teroristické útoky na území EU jsou logické. Co jsme mohli čekat, když jsme dovolili Ukrajincům útočit našimi zbraněmi na ruskou armádu na ruském území, že?! Tady bych si dovolil pokárat Václava Moravce. Teroristické útoky na území EU začaly mnohem dřív, než dostali Ukrajinci svolení použít západní zbraně k útokům na vojenské cíle na území Ruska.

Pan Zaorálek by měl přemýšlet, než něco řekne. Jeho „zásluhy“ za zrušení výstavby americké protivzdušné obrany, kterou bychom teď nutně potřebovali a nemáme ji, hovoří za vše.

Karel Havlíček začal v Partii Terezie Tománkové úplně stejně jako Vondráček u Moravce. Předpokládaný kardinální úspěch ANO se nekoná, protože jejich voliče volby do EU parlamentu nezajímají.

Zvláštní. ANO nám neustále podsouvá, že český lid hladoví, všude je spálená země od hrůzovlády „pětidemolice,“ naše vláda nás chce zničit, a přitom voliče ANO nezajímají eurovolby? Asi si nakonec nežijeme tak špatně.

Křesťan Jurečka spojil svoji další politickou kariéru s udržením dvou mandátů pro jeho stranu.

Při vědomí vysoké účasti ve volbách se začíná výsledek jasně rýsovat…

Pokračování – neděle 9.6.24 23:00 hod.

Výsledky jsou šokující!

ANO 26,14% – vítěz voleb. Oproti předchozím volbám do EP si polepšilo o 5%. Babiš chce trestat nás voliče - prý si máme tuhle vládu užít až do konce, když jsme si je zvolili.

SPOLU 22,27% – skončilo druhé. V procentech jsou vládní strany na podobných číslech jako v minulých volbách do EP. Přišly však o jeden mandát.

PŘÍSAHA A MOTORISTÉ 10,26% – Filip Turek se prezentuje jako konzervativně pravicová osobnost. Jeho nacistické „výstřelky“ zjevně neodradily voliče. Uvidíme, co ukáže v Evropském parlamentu.

STAČILO 9,56% – Bohužel se ani tentokrát nezbavíme komunistky Konečné. Té se podařilo spojením s dalšími stranami udržet se v EP.

STAN + SLK 8,7% – žádné překvapení

PIRÁTI 6,2% – velice nízký výsledek. Podle prvních náznaků se celá Evropa odvrací od progresivních levicových politiků.

SPD + TRIKOLÓRA 5,73% – totální porážka. Okamura se spojil s Trikolórou, jeho výsledky však setrvale klesají.

HVĚZDNÁ PĚCHOTA

SOCDEM – nějak se nemůžou odrazit ode dna. Když si zvolí Lubomíra Zaorálka jako lídra do Eurovoleb, nemůžou se divit.

ČSSD + D + S – nevím proč, ale u sousloví „politická mrtvola“ mi okamžitě vytanou na mysli 2 jména. Jiří Paroubek. Jana Bobošíková. Myslím, že další komentář není třeba…

PRO2022 – Jindřich Rajchl předvádí nepřetržitý festival trapnosti. Přesto je slovy V.I.Lenina „užitečný.“ Odebírá hlasy populistům, sám není nebezpečný.

Zhodnocení

Volby u nás skončily pro mě, coby pravičáka, docela dobře. Škoda jen, že se nedokážeme definitivně zbavit komunistů. Že je nevyměníme za jiné levicové, méně toxické strany. Na celkové zhodnocení výsledků voleb do EP si musíme ještě počkat. Kormidlo europolitiky se začíná zjevně stáčet doprava, což považuji za dobré znamení. Doufejme jen, že to nepřeženeme…

P.S.: Křesťan Jurečka začal trochu kličkovat, když zjistil, že neudržel 2 mandáty pro svoji stranu.

Citace:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám