Hlavní obsah
Aktuální dění

Babiš řádil jako na pavlači, ale regulérní diskuzi se vyhýbá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ALDE Party (Flickr)

Předseda ANO dlouhodobě odmítá účast v politických debatách, převážně těch, které se odehrávají v České televizi. V neděli odmítl pozvánku od Václava Moravce.

Článek

Andrej Babiš tak nevyužil příležitost k tomu, aby se jako předseda stínové vlády postavil Petru Fialovi v přímé konfrontaci a mohl tak voličům vysvětlit kroky své strany během sněmovních obstrukcí. V nich na sebe upoutal pozornost ve chvíli, kdy odmítal opustit řečniště, které bránila svými těly celá opozice.

Je všeobecně známo, že předseda hnutí ANO se účelově vyhýbá diskuzím, kde na druhé straně sedí silný oponent a kterou usměrňuje připravený a nebojácný moderátor. V případě Václava Moravce to platí dvojnásob. Ten je dle Andreje Babiše silně zaujatý vůči němu a jeho jediným cílem je neustále útočit na jeho osobu nebo jeho firmy.

Babišovým hlavním nepřítelem ovšem není samotná Česká televize, ale je to hlavně jeho vlastní osobnost a neschopnost vést srozumitelný dialog. Jeho řeč by v mnoha případech potřebovala simultánní překlad do jazyka českého, aby veřejnosti bylo jasné, co nám chce zakladatel hnutí ANO sdělit.

Předvedl to také v minulém týdnu, kdy vášnivě hájil svou hlavní voličskou základnu i se svými nejvěrnějšími spolustraníky. Příkladem budiž několik citátů z úst Andreje Babiše během řečnění v poslanecké sněmovně, které uvádím v přímé citaci.

„Proč máme tak rekordní inflaci? No, protože jsme. Znovu ta elektřina. Triviální! Musítě to nacvičovat. Možná to už někdo napíše konečně.“

Samozřejmě neopomenul přidat pár slov směrem k veřejnoprávní televizi.

„Takže ČT ignoruje Babiše. Je to uvěřitelné, je to uvěřitelné. A já vám budu tady číst z analýzy předvolebního vysílání, ale pokud budete zvědaví, tak můžu to přečíst i dneska, 62 reportáží, negativních zpráv. Ale proč to tak je? Protože tak chodí nějaký nezávislý. Takže jsme se dozvěděli, o Babišovi jsme se nic nedozvěděli, protože Babiš tady navrhl a opakovaně, pane premiére, jsem tady rád, že jste tady, že můžete, když jste tady všechno zprivatizovali a všechno je v cizích rukou, tak můžete konečně ten ČEZ koupit.“

To, že Andrej Babiš nejdříve řeční a až poté domýšlí, co vlastně řekl, převedl všem přítomným v následujícím úryvku. Zřejmě mu totiž uniklo, že jediným přítomným poslancem, který vlastní některá média, je právě on sám.

„Takže taky je nová totalita médií, protože ti oligarchové, kteří vlastní ta média a ten, ano, ti oligarchové – a děkuju, že jim tleskáte, protože to jsou vaši sponzoři a už to, že vám dovolí vlastně, abyste se dostali do těch médií, protože tradičně ty strany nemají peníze ani média.“

No, a pak se v tom vyznejte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz