Hlavní obsah
Satira

Do souboje s Rakušanem Babiš nepůjde. Vyšle kohouta Cézara?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: depositphotos.com (licence zakoupena)

Kohoutí zápasy u nás sice povoleny nejsou, ale je klidně možné, že k jednomu takovému přece jen dojde.

Článek

Akt Víta Rakušana se dá pojmout jako hozená rukavice předsedovi hnutí ANO. Andrej Babiš, s vědomím svých debatních limitů, jistě nezvolí tradiční cestu konfrontace s ministrem vnitra, nýbrž jistě přispěchá se strategií poněkud neortodoxní.

Do přímého střetu dvou nesmiřitelných kohoutů totiž nemusí vstoupit osobně, ale v jeho okolí se najde jistě borec, který je schopnostmi srozumitelné komunikace na podobné úrovni jako bývalý premiér. Ano, nemýlíte se, oním borcem je sám kohout Cézar a ten připravený změřit síly s kýmkoli, kdo se postaví do cesty jeho pánovi.

Jenže v tomto případě se nejedná jen o obyčejného kohouta. Cézar s jeho působivým postojem a vznešeným pohledem, je ve skutečnosti ostříleným veteránem politických bitev, jehož zpěv dokáže rozechvět nejen raněné srdce venkovské drůbeže, ale i celé politické spektrum.

Po boku Andreje Babiše se objevuje v poslední době čím dál častěji a jaká je jeho hlavní úloha ve štábu hnutí ANO, to zatím zůstává záhadou. Zajímalo by mě, jak tuto nenadálou pozornost, kterou si Cézar vysloužil u Andreje Babiše, nesou Havlíček s Alenou Schillerovou. Ale pokud jde o speciálně vyšlechtěného alfa samce z produkční linky Vodňanská drůbež, nelze se tomu moc divit.

Tento opeřenec je veřejnosti znám hlavně pro svou nenávist vůči ukrajinskému obilí a jistě bude v silách Andreje Babiše přesvědčit Cézara, že právě Vít Rakušan je hlavní příčinou dovozu této jemu neoblíbené pochutiny. Osobně mám neblahou zkušenost s naštvaným kohoutem na zahradě mé babičky a nebyla to žádná sranda. A to jsem měl jistě štěstí, že to nebyl Cézar osobně, ale jen obyčejný kohout ze dvorku.

Vít Rakušan tak bude muset čelit něčemu silnějšímu, než jsou politické argumenty, hodně ostrému zobáku. Nic lehkého by ho nečekalo ani v případě, kdyby do arény vstoupil sám Babiš. Snaha o komunikaci nebo o možnost se na něčem shodnout je jednoduše i nad síly obyčejného člověka.

Cézar má o motivaci postaráno. Pokud se totiž osvědčí, tak je jisté, že až bude Andrej Babiš premiérem, jistě se mu za jeho loajálnost odvděčí. To Babiš skutečně umí. Pravda je totiž taková, že ve vládě Andreje Babiše se pravidelně objevují tací, kteří disponují super schopnostmi.

Pomocné zdroje:

Podcast diskuzního pořadu Sorry jako - https://www.youtube.com/watch?v=w6RhlChjGgs

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz